Visoka ICT do druge pobede

309

Odbojkaši Visoke ICT škole pobedili su Vojnu akademiju rezultatom 2:0 (26:24, 25:17). Iako je u prvom setu rezultat bio nezivestan, ekipa ICT-a je podigla nivo igre u nastavku i došla do svoje druge pobede u ligi.

Sastavi timova
Visoka ICT škola Vojna akademija
Ivanović V. Stanojević I.
Pavlović N. Manojlović M.
Pavlović P. Tasić M.
Coašić U. Ćulibrk M.
Martinović I. Slavković N.
Obućina O. Jovanović S.
Mitrović N.
Tadić T.
Finalni dan USSB

Utakmica je počela greškama na obe strane. Ipak, ICT ulazi u ritam i vezuje tri poena za 9:8. Vojna nije popuštala pa se u nastavku igralo poen za poen. Vojnici su stigli do prednosti od dva poena 15:17, ali ICT dolazi do poena za 16:17, a asom Coašića stiže i do izjednačenja. Obe ekipe koristile su greške protivnika da dođu do poena. Razmene su bile duge, a prednost se smenjivala. Vojnike su poenima vodili Ćulibrk i Stanojević. Prvu priliku da osvoje set informatičari su imali pri rezultatu 24:22, ali je Ivanović poslao loptu u aut i poklonio poen proticnicima. Izjednačila je Vojna na 24:24, ali je poenima Martinovića ICT  stigla do 26:24 i osvojili prvi set.

U drugi set sigrunije je ušla ekipa informatičara. Poveli su sa 5:0 zahvaljujući asovima Pavlovića. U nastavku se videla organizovanija igra ICT-a, dok Vojnici nisu uspevali da nađu odogovarajući odgovor. Brzo je ekipa „plavih“ stigla do 14:5. Vezuju Vojnici tri poena za 16:8, ali uprkos pokušajima Ćulibrka da pokrene svoju ekipu, Vojna nije uspela da parira protivniku u ovom setu. Greške protivnika su pomogle informatičarima da stignu do lakih poena. Rezultatom 25:17, ekipa ICT-a osvaja drugi set i odnosi pobedu u ovom meču.

Statistika
Visoka ICT škola Vojna akademija
Poeni iz igre 21 17
Poeni iz bloka 2 2
As servisi 4 /
Servis greške 5 4
Greške iz igre 13 19

Posle pobede svog tima, kapiten ekipe Visoke ICT škole Pavlović rekao je da smatra da ekipa ima dobre šanse za dalje takmičenje. „Imamo dve pobede i jedan poraz, mislim da imamo šanse za dalje. Opustili smo se u prvom setu, pa su protivnici uspeli da stignu do 24 poena, ali smo u drugom setu krenuli da igramo kako treba i stigli do pobede“, izjavio je Pavlović.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnice podučavale učiteljice
Naredni tekstTrijumf IKT-a protiv RGF-a
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs