VIŠER u polufinalu 

138

U četvrtfinalnom duelu USSB lige futsaleri Više škole elektrotehnike i računarstva su pobedili Univerzitet odbrane rezultatom 5:3 (0:0). U sadržajnoj utakmici prvo poluvreme su obeležili golmani koji su bili zaslužni što se na pauzu otišlo rezultatom 0:0. Nastavak je doneo pravu goleadu na obe strane.

Početni minuti utakmice su u potpunosti pripali igračima VIŠER-a koji su lepo kombinovali, ali u završnici napada nisu bili dovoljno koncentrisani. Njihovi napadi su se uglavnom završavali šutem pored gola ili nepreciznim završnim pasovima. U tom periodu pokušavali su Vuković, Jokić, Radosavljević, Čolović čak je i golman Đorđević imao jedan pokušaj sa pola terena. Period inicijative VIŠER-a se završio lob pokušajem Jokića, ali je lopta otišla tik iznad prečke. U tom periodu treba izdvojiti i golmana ekipe Odrbane Spasića koji je imao nekoliko odličnih odbrana, svakako je bio najzaslužniji što ekipa VIŠER-a nije povela. Posle lob udarca Jokića ekipa Univerziteta odbrane počinje da se budi. Njihovi napadi su izgledali sve organizovanije i iz toga su usledile obećavajuće akcije. Najpre je Merljik asistirao u prostor Jokiću koji je atraktivno petom pokušao da savlada golmana međutim golman je zatvorio sve uglove tako da lopta nije imala gde da prođe. Zatim su usledila dva pokušaja Merljika koji je šutirao pravo u golmana i to na asitencije kapitena Kostića. Nastavak donosi još dva pokušaja ekipe Univerziteta odbrane, međutim kapiten Kostić se u završnici napada dva puta sapleo. Isto tako treba istaći i golmana VIŠER-a koji je bio najzaslužniji što Univerzitet odbrane nije poveo, jer je odbranio dve stopostotne šanse.  Poluvreme je završeno pokušajem Prokića, ali golman ekipe Odbrane je bio opet na visini zadatka. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

unnamed (2)

Početak drugog poluvremena je takođe pripao igračima VIŠER-a koji su u tom periodu postigli i dva gola. Prvo su pripretili Jokić, Radosavljević i Čolović čiji su udarci završavali preko ili pored gola. Zatim je usledio prekršaj iz kojeg ekipa VIŠER-a dolazi u vodjstvo. Prokić izvodi prekršaj tako što dodaje Vukoviću a on dodaje Čoloviću koji iz desnog ugla pogađa suprotan ugao golmana i VIŠER vodi sa 1:0. Nedugo zatim usledio je solo prodor Prokića koji šutira, međutim, golman odlično interveniše, ali na odbijenu loptu najbolje se snalazi Đajić koji duplira prednost ekipe VIŠER-a. U tom periodu ekipa Univerziteta odbrane je imala sporadične poluprilike, pokušavali su Matić, Merljik, Kostić ali nisu bili dovoljno koncentrisani u završnici. Posle prodora Radosavljevića i sigurne intervencije Spajiića ekipa Univerziteta odbrane se ponovo budi. Usledila je uigrana akcija iz auta tako što je Kostić lepo dodao Merljiku, a njemu nije bilo teško da savlada do tog trenutka sigurnog  golmana  Đorđevića za 1:2. Potom igrači VIŠER-a iz tri sledeća napada daju dva gola. Prvo je Jokić svojim soloprodorom povisio rezultat na 3:1, a odmah zatim je Radosavljević postigao gol za 4:1 na odbitak posle šuta Vukovića. Međutim, ekipa Univerziteta odbrane uzvraća istom merom i iz sledeća dva napada daju dva gola. Prvo je Merljak izvanredno pronašao Nikolića kojem nije bilo teško da savlada golmana Đorđevića po drugi put. Odmah u sledećem napadu kapiten Kostić prolazi trojicu igrača i snažnim udarcem zakucava loptu u gornji desni ugao golmana Đorđevića za 3:4. Posle ovog pogotka ekipa VIŠER-a je zatražila tajmaut. Kada je igra nastavljena VIŠER je zaigrao još bolje i definitivno prelomio. Naime Čolović je izveo prekid tako što je dodao Jokiću koji se našao u izglednoj situaciji i rutinski savladao golmana Spajića. Nakraju utakmica se završila rezultatom 5:3.

Golman ekipe VIŠER-a Luka Đorđević ističe zadovoljstvo što je njegova ekipa prošla u polufinale.‚‚ Utakmica je bila dobra ostaje žal što sam primio tri gola, mislim da smo mogli da ih primimo manje. Medjutim, svakako sam zadovoljan prolaskom u polufinale gde nas čeka Singidunum.

Sastav ekipa

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON ubedljivo savladao EKOF
Naredni tekstGrađevinari našli lek za Veterinu!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.