Višer preokretom do novog trijumfa

456

Košarkaši Visoke škole elektrotehnike i računarstva slavili su protiv kolega sa Univerziteta Singidunum rezultatom 46:38, po četvrtinama 9:13, 11:10, 5:7, 21:8. Veći deo meča vodio je Singidunum, ali su elektrotehničari bolje odigrali poslednju četvrtinu i na kraju trijumfovali.

Sastavi timova
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Univerzitet Singidunum
Perić P. Krstić M.
Milovanović F. Varevac A.
Milin A. Zdravković L.
Đurašković U. Čuturilo O.
Milošević L. Enis I.
Podboj M. Šarančić A.
Feher B. Bulaja P.
Ćuković N. Čolović S.
Lekić V. Kovačević N.
Tomić L. Banjeglav S.
Finalni dan USSB

Meč su bolje otvorili studenti sa Singidunuma. Ubrzo su, nakon mini serije Perića od 5:0 poveli sa 9:1. Na drugoj strani priključak su držali Milovanović i Đurašković. Obojica su pogodili po trojku te su prednost protivnika smanjili na 11:7. Nakon tajmauta ekipe Singidunuma, oba tima su postigli po dva poena. Za Singi je pogodio Kovačević posle „no look“ pasa od strane Čolovića. Na drugoj strani precizan sa linije za slobodna bacanja bio je Đurašković. Ovi poeni označili su kraj prve četvrtine a rezultat je bio 13:9 za Univerzitet Singidunum.

Drugih deset minuta obe ekipe odigrale su ujednačeno. Milovanović i Đurašković su pogodili za VIŠER, dok je na drugoj strani za tri bio precizan Banjeglav.  Posle ovih uvodnih koševa, nekoliko narednih napada nijedna ekipa nije bila precizna u napadu. Ipak, posle pogotka 88-ice Singidunuma, Kovačevića, tim elektrotehničara je pozvao tajmaut. U tom momentu na semaforu je pisalo 18:13 u korist Singija. Pauza je prijala VIŠERU jer su nakon nje serijom od 5:0 predvođeni Feherom i Milinom izjednačili na 18:18. Kovačević je na drugoj strani nakon ukradene lopte pogodio iz kontre za dva poena. Feher je krajem ove deonice bio precizan za elektrotehničare nakon asistencije Ćukovića. Sirena je ubrzo označila poluvreme, a rezultat je bio 23:20 u korist Singidunuma.

Treću četvrtinu otvorio je Milovanović solo prodorom i košem za dva poena. Na drugoj strani, Singidunum je ušao u malu krizu. Nekoliko napada nisu dali koš, ali je Banjeglav trojkom vratio prednost na 26:22. Posle tajmauta košarkaši Singija su povećali prednost trojkom Zdravkovića posle asistencije Banjeglava. Rezultat je u tom momentu bio +6 za Univerzitet Singudunum, odnosno 29:23. Ovih nekoliko minuta elektrotehničari su odigrali slabije što se odmah moglo primetiti po rezultatu. Do kraja trećeg dela za VIŠER je pogodio njihov najraspoloženiji igrač Milin pa je deonica završena rezultatom 30:25 za Singidunum. Rezultat je govorio u prilog tome da će u poslednji deo biti zanimljiv.

Poslednjih deset minuta bolje su započeli elektrotehničari. Milin je nakon promašenog šuta prvo skočio a nakon toga i poentirao. Posle njega dobar je bio Đurašković. Pogodio je za dva poena pod faulom koji je naknadno iskoristio. Nakon promašaja Singudunuma, na drugoj strani je pogodio Lekić. Serijom od 7:0 VIŠER je preuzeo vođstvo pa je na nepunih šest minuta pre kraja na  semaforu pisalo 32:30. Na drugoj strani, za izjednačenje je pogodio Kovačević. Ipak, želja elektrotehničara da odnesu pobedu prevladala je. Centar VIŠER-a Milin, pogodio je van linije 6,75 pa je tako ekipu doveo u prednost od 37:34. Pokušala je klupa Singidunuma da prekine seriju elektrotehničara, ali im to nije pošlo za rukom. Redom su ponetirali Milovanović i Lekić a zatim je Milin uhvatio svoj promašaj sa linije za slobodna bacanja i isti pretvorio u, ispostaviće se ključne poene. Singidunum je do kraja postigao četiri poena preko Zdravkovića, ali im to nije bilo dovoljno za preokret. Na kraju je meč završen rezultatom 46:38 u korist studenata Više elektortenhičke škole.

Statistika
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Univerzitet Singidunum
Poeni 46 38
Šutza 1p 10/12 4/10
Šutza 2p 12/31 11/22
Šutza 3p 4/17 3/30
Defanzivniskokovi 21 12
Ofanzivniskokovi 15 10
Asistencije 6 6
Blokade 0 1
Izgubljenelopte 5 3
Ukradenelopte 4 3

VIŠER je predovio centar Milin koji je utakmicu završio sa 11 poena i 5 uhvaćenih skokova. Na drugoj strani, najzapaženiji je bio Kovačević sa takođe 11 poena, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Najefikasniji u redovima elektrotehničara Milin, nije krio zadovoljstvo nakon pobede svog tima. „Utakmica je bila teška o čemu dovoljno govori rezultatski egal tokom skoro celog meča. Igrali smo bez najboljeg igrača ali smo na kraju slavili“, izjavio je centar VIŠER-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ ubedljiva protiv UNION-a
Naredni tekstĐorđević odveo vojnike do nove pobede!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.