Viša poslovna demolirala Železničare

172

Košarkaška USSB liga počela je proteklog vikenda. U nedelju su prve na teren izašle ekipe Beogradske poslovne škole i Visoke železničke škole. Pobedu je ubedljivo odnela Beogradska poslovna škola rezultom 102:32 (21:5, 33:9, 18:16, 32:2). Najbolji u redovima pobednika bio je Nikolić sa 19 koševa, dok je u suprotno taboru Petrović postigao osam poena. Poslovna je vodila tokom cele utakmice, a jedini period dobre igre Visoke železničke bio je u toku treće četvrtine kada su postigli 16 poena.

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Visoka železnička škola
Nikolić Delibašić
Mladenović Popović
Đorđević Trajković
Radosavljević Vranić
Smiljanić Petrović
Božinić Tanasković
  Blagojević Kesić
Palić Dimitrijević
Radosavljević Kundačina
Crnoglavac
Novaković

BPŠ je bila veoma ubedljiva od početka utakmice. Bolje su se snašli na oba kraja parketa i nametnuli su svoj tempo igre. Jedino vođstvo na utakmici (3:2) trojkom je Viokoj železničkoj školi doneo je Petrović, ali je već u sledećem napadu Smiljanić sa linije slobodnih bacanja vratio prednost Poslovnoj školi. Nastavili su da igraju dobro studenti Više poslovne i pogađaju iz svih pozicija, pa je razlika samo rasla. U prvoj četvrtini se najviše istakao Nikolić koji je postigao 11 poena i tako najavio ubedljiv trijumf BPŠ. Odbrana ekipe Beogradske poslovne škole je takođe dobro funkcionisala, naročito na poziciji plejmejkera, što je dovelo do dosta ukradenih lopti i potom lakih poena iz kontranapada.

Drugi period je bio još efikasniji, najviše zahvaljujući trojkama Beogradske poslovne škole. Držali su ofanzivni skok pod kontrolom, a muke na oba kraja parketa za Železničare nisu prestajale. Na početku četvrtine, posle dobre odbrane Nikolić je zakucao loptu, da bi potom na drugoj strani Petrović lepo pogodio iz okreta za dva poena. Do kraja četvrtine, igrači BPŠ su promašili samo jedan šut, a odbrana je bila na nivou pa su četvrtinu završili sa samo devet primljenih poena. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 54:14 u korist Beogradske poslovne škole.

Treća četvrtina je bila najizjednačenija u ovom meču. Železničari su zaigrali čvršće u odbrani, a uspeli su da povežu i nekoliko pogodaka i tako poprave utisak iz prvog poluvremena. Najagilniji u ovom periodu za Visoku železničku bio je Trajković koji je prvo pogodio lepo za dva poena, a u sledećem napadu pogodio uz faul. Iako je popustila u odbrani, Beogradska poslovna škola nije dovodila pobedu u pitanje. Novaković je ušao sa klupe i povukao ekipu nekim bitnim poenima i asistencijama u trenucima slabije igre i tako nije dozvolio da se protivnik približi. Pred posledjni period igre, razlika se popela na plus 42 u korist ekipe Beogradske poslovne škole.

Četvrti period igre u potpunosti je pripao Višoj poslovnoj. O tome svedoči i podatak da je Visoka železnička uputila samo 11 puteva ka košu, računajući pokušaje za jedan, dva i tri poena.  Radosavljević je imao veoma lepo zakucavanje kojim je otvorio četvrtinu u kojoj su primili svega dva poena, a strelac tih poena bio je Popović. Železničari su bili umorni, a svaku njihovu grešku su momci sa BPŠ surovo kažnjavali. Bilo je nekoliko napada gde ekipa Visoke železničke nije uspela da prenese loptu u polje protivnika. Poslovna škola je ponovo pronašla šut iz druge deonice, za dva poena su samo jednom promašili, a na to su nadovezali i trojke Blagojevića i Radosavljevića. Na kraju je Nikolić imao lepo zakucavanje, a krajnji rezultat je bio ubedljivih 102:32.

Statistika
Beogradska poslovna škola Visoka železnička škola
Poeni 102 32
Šut za 1p 9/11 4/6
Šut za 2p 30/41 8/32
Šut za 3p 11/25 4/19
Defanzivni skokovi 31 15
Ofanzivni skokovi 10 6
Asistencije 12 1
Blokade 0 0
Izgubljene lopte 8 25
Ukradene lopte 17 6

Svoje utiske o pobedi i prikazanoj igri njegove ekipe, izneo je Marko Novaković: „Smatram da smo prikazali dobru igru. Ako se budemo trudili na utakmicama i treninzima, rezultati će doći. Čestitam svojim sairačima na dobroj utakmici i protivniku na trudu.

Fejsbuk komentari