Vicešampion u polufinalu!

678

Odbojkaši Pravnog fakulteta savladali su tim Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:6, 25:16) i tako se plasirali u polufinale Lige Univerziteta u Beogradu. Pravnici su diktirali tempo igre tokom čitavog meča, a za mesto u finalu boriće se protiv ekipe Građevinskog fakulteta.

Finalni dan USSB

Servis Kozića označio je početak susreta i serije Pravnog fakulteta od osam poena. Kapiten pravnika poremetio je prijem protivnika, a blokovi Cekića, Dragića i Nikodinovića vraćali su ga na liniju devet metara (8:0). Prvi poen Mašinskom fakultetu doneo je Dragović izborivši blok-aut (2:10). Cekić je prvim tempom uvećavao prednost svoje ekipe, servisom je odvojio protivnika od mreže i beležio direktne poene (14:6). Preciznim napadima pridružio mu se Banduka, dok je Mašinski fakultet imao problema da uđe u napadački ritam i postigne više poena u ovoj deonici. Pravni fakultet vezao je 11 poena do kraja seta, a na promenu strana ekipe su otišle nakon greške iz igre mašinaca (25:6).


Sastavi timova
Pravni fakultet

Mašinski fakultet

10 Kozić Vladimir  5 Babić Petar
12 Obrenović Nikola (L) 12 Todosijević Vladimir (L)
8 Banduka Nikola 2 Dragović Filip
5 Dragić Nikola 3 Stanojlović Marko
13 Nikodinović Nikola 7 Petković Siniša
9 Đrođević Nikola 6 Nešovanović Ljubomir
14 Marjanović Petar 9 Ivanović Stefan
3 Cekić Bogdan 14 Krstić Nikola
6 Komlenski Luka
1 Trajković Đorđe
Cekić i Dragović nastavili su da poentiraju i na startu drugog perioda igre, a do rezultata 8:8 igralo se poen za poen. Usledila je serija Pravnog fakulteta – Nikodinović, Dragić i Kozić uvećavali su prednost svoje ekipe, te je uz greške protivnika bilo 14:8. Babić je u situaciji 1 na 1 izblokirao prvi tempo Cekića (10:14) koji je već u sledećem napadu ispravio grešku, a potom i izblokirao napad Krstića (16:10). Obe ekipe su više grešile na servisu u nastavku, a još jedan blok upisao je Nešovanović pri napadu Dragića (16:21). Završnicu je u potpunosti kontrolisao Pravni fakultet, a kraj utakmice označio je Cekić izblokiravši Krstića (25:16).
Statistika

Pravni fakultet

Mašinski fakultet

Poeni iz igre 20 6
Greške iz igre 3 14
As servis 3 1
Servis greške 10 4
Poeni iz bloka 9 2
Kapiten Pravnog fakulteta Vladimir Kozić, čestitao je protivniku na fer partiji i dodao da se nada da će njegova ekipa treću godinu zarednom igrati u finalu. “Bilo je lakše nego što smo očekivali. Videlo se da ekipa Mašinskog fakulteta nije došla u punom sastavu, pa je i to uticalo malo na rezultat. Čestitam protivniku na fer partiji, a nama sad predstoji polufinale sa ekipom Građevinskog fakulteta. Sigurno će biti teška utakmica, mislim da su oni uz FSFV ove godine favoriti za osvajanje lige. Potrudićemo se da treću godinu zarednom igramo finale studentske lige. Uložićemo sav napor i spremićemo se najbolje za sledeći vikend“, rekao je Kozić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB