VETERINARSKI SLAVIO POSLE PRODUŽETKA

233

Nakon rovovske borbe, košarkaši Fakulteta za veterinarsku medicinu slavili su protiv ekipe Arhitektonskog fakulteta rezultatom 67:64 (17:15, 8:13, 11:14, 22:16, 9:6) u okviru jedanaestog vikenda SUUB lige. Veterinare je do pobede nakon produžetka vodio Petar Rajlić sa 22 poena, dok se u redovima poraženih istakao Milošević sa 17 poena. FVM je do pobede došao zahvaljujući organizovanijoj igri u drugom poluvremenu čime je kompenzovana katastrofalna realizacija slobodnih bacanja (9-22).

Finalni dan USSB

 

Početak meča obeležila je obostrana serija promašaja, koju je prekinuo Rajlić, nanizavši 8 poena u prvoj četvrtini, čime se nametnuo kao centralna figura svog tima. Na njegov napadački performans odgovorili su Milić, Marković i Milošević poenima iz tranzicije. Arhitekte su igrale u ubrzanom ritmu do kraja prve četvrtine, ali nakon prvih 8 minuta nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Agresivna odbrana i igra u tranziciji dale su rezultate u drugom kvartalu, u kojem je ekipa Arhitektonskog fakulteta igrala nešto bolje u odnosu na prethodni period. Nametanje brže igre odgovaralo je Popoviću, Miliću i Stankiću, čiji su prodori doneli +7 momcima u crvenoj opremi. Takođe, Rajlić je bio privremeno zaustavljen, što se odrazilo na produktivnost veterinara u ovoj deonici. Ulogu predvodnika preuzeo je Radosavljević, ali njegovi pogoci iz reketa nisu bili dovoljni za preokret do odlaska na odmor.

Sastavi timova
FVM    Arhitektonski fakultet   
4 B. Milanković 12 N. Popović
10 P. Radosavljević 41 O. Marković
13 N. Vujović 93 B. Gašić
14 D. Šibalić 6 P. Duma
15 P. Pavlić 9 M. Stankić
19 P. Savić 32 P. Milošević
20 V. Milić 2 M. Simović
23 M. Milosavljević 0 R. Milić
50 U. Milenković
U nastavku su arhitekte forsirale unutrašnju igru, što im je pomoglo da održavaju prednost. Popović i Stankić su nastavili da na identičan način traže put do koša, čime su čuvali +7 iz prvog poluvremena (30:37). Za to vreme, veterinari su na drugoj polovini terena delovali potpuno konfuzno, a na prve poene u drugom poluvremenu čekali su čak četiri minuta. Haotična igra Veterinarskog fakulteta nije adekvatno kažnjena, jer je većini pogodaka Arhitektonskog fakulteta u ovom periodu prethodilo po nekoliko uzastopnih promašaja ili prodatih lopti.

 

Nespremnost arhitekata da iskoriste lošu realizaciju protivnika, imala je svoje posledice u poslednjoj četvrtini, koja je sa šuterskog aspekta bila najefikasniji period na meču za veterinare. Boljoj napadačkoj produktivnosti doprinela je znatno bolja distribucija lopte, kao i dobra komunikacija u odbrani. Od početka poslednje četvrtine, arhitekte su prokockale čak sedam uzastopnih napada, što su, za razliku od njih u trećem kvartalu, veterinari iskoristili, i za kratko vreme prišli samo na jedan posed zaostatka, pogocima Rajlića, Vujovića i Milosavljevića. Milošević je na drugoj strani sa nekoliko ofanzivnih skokova i poena iz drugog plana pokušao da konsoliduje svoju ekipu, ali osim njega, u ovom delu igre nije bilo raspoloženih igrača Arhitektonskog fakulteta. Rajlić i Milanković su to iskoristili i trojkama doneli prednost svom timu posle duže vremena, ali je sjajni Milošević uspeo da izbori produžetak.

Statistika
IME EKIPE    FVM Arhitektonski fakultet
Poeni 67 64
Šut za 1p 9/22 6/12
Šut za 2p 20/38 26/51
Šut za 3p 6/18 2/17
Of. Skok 10 15
Def. skok 21 23
Asis. 8 6
Blokada 1 2
Iz.lopta 14 11
Uk.lopta 4 11
Dodatna tri minuta pripala su veterinarima, koji su se trojkom Pavlića i košem Milankovića odlepili na dva poseda. Milošević je uneo rezultatsku neizvesnost, ali je nekoliko loše organizovanih napada arhitekti, kaznio Pavlić, pogocima sa penala, obezbedivši +3 (67:64) pred poslednji napad Arhitektonskog fakulteta. Popović je mogao da izbori novi produžetak, ali se par sekundi pre kraja spetljao u zoni šuta, ispustivši loptu, a samim tim i priliku za eventualni preokret.

 

Najbolji akter meča, Petar Rajlić, nije krio zadovoljstvo nakon uzbudljivog meča. “Dobro smo se snašli, s obzirom da nam je falilo nekoliko igrača. Roster nam je bio istanjen, ali smo imali veću želju, što je presudilo u našu korist”, ocenio je Rajlić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStomatološki i FASPER podelili bodove
Naredni tekstZDRAVKOVIĆ ZAUSTAVIO MAŠINU
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.