Veterinarke jače od Šumarki

76

U četvrtom kolu Druge univerzitetske lige za odbojkašice, tim Fakulteta veterinarske medicine bio je bolji od tima Šumarskog fakulteta. Slavili su rezultatom 2:1 (po setovima 25:16, 15:25, 15:10).

Finalni dan USSB

Na početku prvog seta, devojke su bile izjednačene, međutim, Veterinarke su brzo prešle u vođstvo. Posle sedmog vezanog poena Veterine, Šumarke su zatražile tajm aut, posle kog su dobile elan i vratile se u igru. Usledio je sjajan blok, a zatim i dva smeča kojim su smanjile prednost i prišle na svega dva razlike. Tad je na servis Veterinarskog došla Mitrović J. koja je sa nekoliko asova rešila prvi set u korist svoje ekipe.

Sastavi timova
Fakultet veterinarske medicine Šumarski fakultet
7 Mitrović J. 1 Vukomanović K.
2 Manot T. 14 Mitrašinović J.
3 Munjiža A. 8 Panić T.
4 Miletić M. 5 Jevtić N.
5 Filipović A. 7 Aleksić M.
6 Stojanović B. 9 Pendić T.
3 Đukić J.
10 Anđelić V.

Šumarski je bolje startovao u drugom setu, napravivši seriju od 5:0. Odbojkašice Veterine su pravile greške u igri i sve više zaostajale. Međutim, uspele su da ublaže prednost. Zatim su ih sasekla četiri vezana asa protivničke ekipe, koja je postigla Jevtić N. Posle serije ubitačnih servisa i neorganizovanog prijema, Veterinarke su zatražile tajm aut. Posle njega su igrale dosta oštrije, ali razlika je ipak bila nedostižna. Drugi set je pripao Šumarskom fakultetu.

Odbojkašice Šumarskog fakulteta
Odbojkašice Šumarskog fakulteta

Početak trećeg seta je obećavao veliku borbu, ali odbojkašice Veterine su odličnim smečevima prokrčile sebi put ka trijumfu. Šumarke se nisu predavale, ipak. Opet su napravile seriju asova i prišle na dva poena. Devojke sa Veterine nisu dozvolile preokret, dobro su se organizovale i odnele su pobedu.

Statistika
Fakultet veterinarske medicine Šumarski fakultet
Poeni iz napada 16 13
Poeni iz bloka 2 2
As 11 7
Servis greške 2 8
Greške iz igre 16 14

U timu Fakulteta veterinarske medicine najviše poena (15) osvojila je Mitrović J., od kojih čak 7 asova.
U ekipi Šumarskog fakulteta, istakla se Jevtić N. sa devet poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF siguran protiv Filozofskog
Naredni tekstFilozofski nastavio niz pobeda
Studiram italijanski, bavim se glumom već 12 godina. San mi je da radim u informativnoj ili sportskoj redakciji. Omiljeni sportovi su mi atletika i zimski sportovi zbog velikog broja raznovrsnih disciplina.