Veterina preokretom u poslednjoj četvrtini došla do pobede nad medicinom!

608

U okviru drugog kola Lige Univerziteta u Beogradu Veterinarski fakultet, nakon obrta u poslednjoj četvrtini utakmice, odneo je pobedu nad Medicinskim fakultetom rezultatom 55:47 (11:12, 9:18, 13:13, 22:7). Na utakmici koja je odigrana u hali Radivoj Korać najefikasniji igrači na strani pobednika su bili Milić sa 13 poena, a odmah iza njega Trifunović, koji je svojoj ekipi najviše doprineo u poslednjem delu meča, sa 12 poena, dok se na strani protivnika istakao Šuljagić sa 13 poena i dve asistencije.

Finalni dan USSB

 

Prva deonica utakmice otpočela je sigurnim napadom doktora i njihovim prodorima u reket protivničke ekipe, ali i sigurnom odbranom svog reketa. Već u prvim minutma košarkaši Medicinskog fakulteta su zabeležili pogodak za tri poena i prešli u vođstvo rezultatom 6:10 za njih. Veterinari nisu dozvolili da im suparnici daleko odmaknu i odmah uzvraćaju trojkom i dobro organizovanim napadom, koji, međutim, doktori blokiraju i nakon još jednog duela završavaju ovu četvrtinu rezultatom 11:12.

Već u drugom delu utakmice igrači veterine su posustali. Protivnici su iskoristili tu situaciju i okrenuli  je u svoju korist.  Dobro organizovani napadi, odlična odbrana i 3/4 pogđena slobodna bacanja , serija dvojki i trojka Rajkovića, doveli su medicinu do velike prednosti (17:28). Veterinari su bezuspešno pokušavali da preokrenu tok četvrtine, što je dovelo do osam izgubljenih lopti na kraju ovog dela i rezultata 20:30.

Sastavi timova
Veterinarski fakultet Medicinski fakultet
  Gojić B. Smiljanić S.
Čamparić I.   Nemezić N.
Kiković A. Šuljagić U.
Taruaris A. Tabaković Z.
Šibalić D. Gajović A.
Milić U. Krasić M.
Trifunović V. Tomić R.
Rajlić P. Nestorović A.
Ratkovac D. Mosković F.
Dominacija Medicinskog fakulteta se nastavila i u trećoj četvrtini. Kao i u prethodnim četvrtinama košarkaši medicine igrali su na sigurno, pogađali otvorene šuteve, nakon Šuljagićeve trojke, išli su na sigurne napade i sa lakoćom kroz celu četvrtinu održavali razliku od deset poena. U drugom delu ove deonice veterinari su se probudili, počeli su da zaustavljaju napade i sprečavaju prodore protivnika. Iako su pogodili samo jedan od pet šuteva za tri poena, nisu dozvolili da se razlika poveća više od dotadašnje, pa i ovu četvrtinu su završili  rezultatom 33:43.

Četvrtina u kojoj se događa preokret i poslednja četvrtina ovog meča, odvijala se uz dosta tenzije. Ekipa medicine je u ovom periodu pokazala najlošiju igru na meču, dopuštali su da im protivnci lako preotmu loptu i krenu u kontranapad. Upravo iz kontranapada veterinari su davali najviše poena, čak 5/9 pogođenih dvojki i 4/4 pogođena slobodna bacanja. Preokretu i pobedi svoje ekipe najviše su doprineli  Milić  koji je dao polovinu ukupno datih poena veterine u ovoj četvrtini, odnosno 11 i Trifunović koji je zabeležio šest poena i dve asistencije. Uz pomoć ostatka ekipe oni odnose pobedu rezultatom 55:47.

Statistika
Veterinarski fakultet Medicinski fakultet
Poeni                       55 47
Šutza 1p 11/21 7/16
Šutza 2p 13/26 17/31
Šutza 3p 6/17 2/11
Defanzivniskokovi                       5 8
Ofanzivniskokovi 7 12
Asistencije 6 5
Blokade 3 5
Izgubljenelopte 36 34
Ukradenelopte 14 8
Košarkaš Veterinarskog fakulteta Gojić je rekao da u nastavku sezone očekuju mnogo bolju igru od dosadašnje. “Bila je ovo teška utakmica, Medicinski fakltet je dobra ekipa, gubili smo celu utakmicu, na kraju smo uspeli da preokrenemo rezultat i ostvarimo prvu pobedu”, izjavio je Gojić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB