Veterina bolja u egal utakmici

182

Fakultet veterinarske medicine bio je bolji od tima Beogradske poslovne škole i slavio je rezultatom 2:1 (25:18, 19:25 i 17:15). U vrlo ujednačenom meču odbojkaši Veterinarskog fakulteta uspeli su da na samom kraju prelome rezultat u svoju korist i taj-brejk dobiju na razliku.

Statistika
Finalni dan USSB

Fakultet veterinarske medicine

Beogradska poslovna škola

Poeni iz napada

29

28

Poeni iz bloka

4

7

As servisi

3

5

Greške iz igre

11

14

Servis greške

7

11

Početak meča nagovestio je tempo koji će se održati do samog kraja.  Precizni u napadu su bili i jedni i drugi i nijedna ekipa nije uspevala da se rezultatski odvoji na više od 2 poena. Tek na sredini seta BPŠ je uspela da dođe do prednosti od 15:10 zahvaljujući as servisima Dragutinovića i blokovima Tasića. Ipak, osetnija prednost Beogradske poslovne nije pokolebala veterinare koji, takođe, zahvaljujući bloku uspevaju da poravnaju rezultat (17:17). U boljem raspoloženju su odbojkaši Veterine ušli u samu završnicu i uspeli su da dođu do seta.

Ni u drugom setu nije bilo ništa drugačije. Izjednačena igra u početku se oslikavala i u rezultatu. Igra poen za poen trajala je sve do 17:17. Nijedna ekipa nije imala inicijativu i poene su osvajale isključivo u serijama od po dva. Tek pred kraj seta BPŠ preuzima kontrolu nad igrom i pravi značajniju seriju kojim dolazi do izjednačenja u setovima.

Ritam iz prethodna dva seta preneo se i u taj-prejk. Na realizovan napad se odgovaralo istom merom, a na grešku greškom. Ekipe su se pratile u stopu, a prva do meč lopte došla je ekipa Fakulteta veterinarske medicine posle smeča Popovića (15:14). Iako je prva ostala neiskorišćena, ponovo zahvaljujući Popoviću veterinari dolaze do nove prilike za pobedu, koju ovoga puta koriste.

Najefikasniji u redovima Veterinarskog fakulteta bio je Popović koji je osvojio 14 poena, dok je Đurić upisao 7. Kod ekipe Beogradske poslovne škole Mirić je imao 9, a po 6 poena osvojili su Katić, Dragutinović, Ćujić i Tasić.

Igrači
Fakultet veterinarske medicine Beogradska poslovna škola
4 Popović M. (kapiten) 1 Katić S. (kapiten)
6 Đorđević U. 2 Lekić B.
7 Ćirković U. 4 Dragutinović N.
8 Mijalković M. 7 Ćujić D.
9 Đurić S. 10 Mirić S.
10 Kremanović D. 12 Ljamić S.
12 Ilić Ž. 13 Arsić D.
18 Terzić S. 15 Tasić N.
16 Nikolić D.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFASPER lako sa TMF-om
Naredni tekstFSFV održao čas fudbala Matematičarkama
Studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ljubitelj je svih sportskih disciplina, ali odbojku smatra najlepšom. Želela bi da jednog dana izveštava sa Olimpijskih igara. Mail: ivana.salapura@sportindeks.rs.Moji tekstovi