SportIndeks.rs

Veliki uspeh univerzitetskih šahista

21768862_10155109009513121_6144015191445713471_o

Univerzitetska reprezentacija u šahu je osvojila osam medalja, dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane, na nedavno završenom evropskom prvenstvu u Španiji.

Pored izvanrednog uspeha Marka Nenezića i Adele Velikić , koji su osvojili zlatnu i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i u oba ekipna turnira smo imali dosta uspeha, obe naše ekipe su osvojile srebrenu medalju.
Marko Nenezić je u konkurenciji od 46 takmičara iz 12 zemalja uspeo da na impresivan način osvoji zlatnu medlju pobedivši u poslednjem kolu izraelca Mihalila Zaslavskog. Naime on je u prva tri kola osvojio samo 1,5 poen, međutim usledio neverovatan pobednički niz od šest pobeda i dolaska do zlatnog odličija. Sa druge strane, u ženskom delu turnira, Adela Velikić je bila na deobi drugog i trećeg mesta sa nekadašnjom univerzitetskom prvakinjom sveta poljakinjom Klaudijom Kulon, ali je ipak osvojila treće mesto zbog poraza u međusobnom meču. Ostale medalje su osvojene u pojedinačnoj konkurenciji i to po tablama.
Sledeće međunarodno takmičenje na kome će naši šahisti učestvovati je svetsko prvenstvo sledeće godine u Brazilu. Do tada nas očekuje veliki broj univerzitetskih turnira, ali i tradicionalni meč protiv univerziteta Teksas iz Dalas. Dvanaesti poredu Transatalnski kup ‚‚Svetozar Gavrilović“ zakazan je za petak 10. novembra na Mašinskom Fakultetu.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>