Vaterpolo: Završen Evropski univerzitetski kup!

196

Utakmicom između Univerziteta Primorska i Univerziteta u Lionu u kojem je domaća ekipa slavila rezultatom 10:8 završen je Evropski univerzitetski vaterpolo kup koji se igrao u Kopru. Titulu je osvojio Univerzitet u Splitu koji je svoju dominaciju na ovom turniru potvrdio i u meču protiv Univerziteta Sveti Ćirilo i Metodije u kojem su slavili sa ubedljivih 13:2.

Finalni dan USSB

 Univerzitet u Splitu nakon prve četvrtine stigao je do prednosti od 4:0 protiv Univerziteta iz Skoplja. Nisu se momci iz Hrvatske opustili ni pored viskog vođstva, pa su nakon dvanaest minuta igre vodili 6:0. Veoma čvrsta odbrana Splićana popustila je tek u trećoj četvrtini u kojoj su dopustili Makedoncima da postignu dva gola, da bi potom u četvrtoj deonici napravili novu seriju od 4:0, za krajnji rezultat 13:2.

split

 Najbolji golman turnira Mario Podrug po završetku duela protiv ekipe iz Skoplja izneo je svoje utiske o celokupnom takmičenju.“Zadovoljan sam organizacijom i uslovima koji su nam obezbeđeni. Na turnir smo došli sa ciljem da ga osvojimo, znali smo i bili smo svesni naše snage, stoga mislim da je ovo realan rezultat. Što se tiče nagrade za najboljeg golmana, istakao bih da je tu ekipa odigrala veliku ulogu svojim zalaganjem u odbrani, pa mi je samim tim bilo lakše da branim. Lično najteža utakmica mi je bila protiv ekipe iz Slovenije, jer je to bila utakmica bila za prvo mesto i samim tim nosila je veći pritisak”, rekao je Podrug.

 Utakmica između domaće ekipe Univerziteta Primorska i Univerziteta u Lionu odlučivala je koja će ekipa osvojiti drugo mesto na turniru. Veoma neizvestan meč viđen je od početka. Igralo se gol za gol do samog kraja. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 1:1, da bi potom momci iz Kopra dobili drugu deonicu rezultatom 2:1, pa se na odmor otišlo pri vođstu Univerziteta Primorska od 3:2. Nisu dozvolili Francuzi da domaća ekipa napravi osetniju prednost, ali zahvaljući raspoloženom golmanu Prcaću Slovenci su uspevali da održavaju prednost koju su stekli, pa su u poslednju četvrtinu ušli su prednošću od dva gola (7:5). Nije se predala ekipa Univerziteta u Lionu, međutim Univerzitet Primorska odigrao je smireno i na kraju slavio rezultatom 10:8.

primorska

 Kapiten Univerziteta Primorska, Marko Prcać nakon trijumfa protiv Univerziteta u Lionu izjavio je da je kvalitet njegove ekipe bio presudan u duelu sa timom iz Francuske. “Zadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili. Na početku turnira nisam bio siguran kako ćemo izgledati zajedno u bazenu. Bili smo spremni i na prvo i na poslednje mesto. Malo smo ostali prazni nakon duela sa Splitom, nismo baš dobro ušli u taj meč, pa me je bio malo i strah zbog ove utakmice, ali je na kraju sve dobro ispalo”, istakao je Prcać.

 Vaterpolista Univerziteta u Lionu i kapiten ekipe Viktor Selendić nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog trećeg mesta na turniru. “Počeli smo igrati bez stresa, zato što smo znali da imamo treće mesto, zahvaljujući nerešenom rezultatu na utakmici između Srba i Mađara. Igrali smo bez brige i zato smo dobro i igrali. Bila je neizvesna utakmica i mislim da su obe ekipe prikazale dobar nivo igre. Veoma sam zadovoljan rezultatom koji smo ostvarili”, izjavio je Selendić.

lion

 Dominacija Univerziteta u Splitu na Evropskom univerzitetskom kupu potvrđena je i činjeniciom da su sve individualne nagrade završile u rukama vaterpolista iz Hrvatske. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mario Podrug, dok je nagrada za najboljeg igrača proglašen kapitena ekipe iz Splita Krešimir Butić. Sa 19 postignutih golova, Slavko Čalić je bio najbolji strelac turnira.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB