VATERPOLO: Univerzitet u Splitu i Univerzitet u Lionu zabeležili prve pobede u Sloveniji!

84

Prvog dana takmičenja na Evropskom univerzitetskom kupu u vaterpolu koje se održava u Kopru, ekipe Univerziteta u Splitu i Univerziteta u Lionu upisale su prve trijumfe.

Finalni dan USSB

Univerzitet u Splitu je rezultatom 8:4 savladao Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju iz Budimpešte. Nakon što su prvo poluvreme završili sa tri gola prednosti (6:3), momci iz Splita su smireno odigrali druge dve četvrtine i na kraju stigli do značajne pobede.

Kapiten Univerziteta u Splitu Krešimir Butić po završetku utakmice istakao je da je čvrsta igra u odbrani bila ključ njihove pobede i otkrio je svoja očekivanja pred nastavak takmičenja.

,,Bila je ovo napeta utakmica, pošto je prva, ali dobro smo je otvorili. Momci iz Budimpešte su igrali dobro, ali mi smo ovu utakmicu malo i na iskustvo rešili. Pobedu je odlučila naša dobra odbrana sa sigurnim golmanom. U nastavku takmičenja očekujem da će nam biti naporno. Ne znam kakve su ekipe iz Francuske i Srbije, ali mislim da će utakmica sa ekipom iz Beograda biti derbi i da će ona odlučivati o prvaku”, rekao je Butić.

U drugom meču prvog dana takmičenja, Univerzitet u Lionu  savladao je rezultatom 14:5 Univerzitet Sveti Ćirilo i Metodije iz Skoplja. Nakon izjednačene igre u prvoj deonici koju su Francuzi dobili rezultatom 3:2, u nastavku su nametnuli svoj ritam pa su do kraja poluvremena stigli do prednosti od 8:3. U nastavku momci iz Liona su čvrstom igrom u odbrani i sigurnim napadom uspeli da sačuvaju prednost i dođu do ubedljive pobede.

Vaterpolista Univerziteta u Lionu Viktor Selendić nakon pobede svoje ekipe je izjavio da je zadovoljan zbog pobede svoje ekipe.

,,Već u prvoj četvrtini momci iz Makedonije su počeli da kasne sa vraćanjem u odbranu što smo mi iskoristili. Mislim da je naša bolja utreniranost bila ključna u ovom meču, pa je i razlika između ekipa bila vidljiva odmah na početku meča”, naglasio je Selendić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB