Vaterpolo: Remi Budimpešte i Liona,pobedaPrimorskog

130

Drugog dana takmičenja na Evropskom univerzitetskom vaterpolo kupu koji se odigrava u Kopru, Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju iz Budimpešte i Univerzitet u Lionu su podelili bodove, dok je Univerzitet Primorska, u utakmici koja nije odigrana do kraja, došao do pobede protiv Univerziteta Sveti Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Finalni dan USSB

 Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju iz Budimpešte i Univerzitet u Lionu igrali su nerešeno 6:6 u drugom kolu turnira. Vaterpolisti iz Francuske otvorili su utakmicu bolje od ekipe iz Mađarske. Oni su prvu deonicu završili sa prednošću od dva gola, koju su održavali sve do četvrte četvrtine. Imali su Francuzi prednost 6:4 u poslednjem kvartalu, međutim nisu uspeli da je održe. Vaterpolisti iz Budimpešte zaigrali su smirenije u napadu oslanjajući se na timsku igru, dok je u odbrani golman bio neprevaziđena prepreka za Francuze. Do kraja utakmice oni su uspeli da nadoknade minus od dva gola i da stignu do izjednačenja.

 Kapiten Univerziteta u Lionu, Viktor Selendić istakao je po završetku utakmice da je ključni momenat na utakmici bio pri rezultatu 6:4 za njegovu ekipu, kada nisu iskoristili napad za tri gola prednosti.“Dobro smo otvorili utakmicu i timski smo igrali. Međutim, izgubili smo kontrolu nad igrom koju smo imali na početku, a oni su se probudili. Nismo znali da postignemo golove koji bi nam omogućili da osiguramo pobedu. Pri rezultatu 6:4 imali smo napad koji nismo iskoristili, a oni su iskoristili svoj i umesto da dođemo do prednosti od 7:4, prišli su nam na gol zaostatka. U sledećoj utakmici igramo protiv Splita. Biće to teška utakmica, oni će nas gledati sa visine malo, ali mi ćemo doći naoštreni i verujem da ih možemo pobediti”, rekao je Selendić.

 Na drugoj strani, vaterpolista Univerziteta za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti Daniel Blum, nije bio zadovoljan ishodom utakmice.“Na početku utakmice smo bili uspavani i dopustili smo im da dođu do značajne prednosti. Znali smo da moramo da ubrzamo igru što smo i uradili u poslednjoj četvrtini, što je bilo dovoljno za nerešen rezultat, kojim možemo biti zadovoljni ako pogledamo situaciju nakon prve četvrtine. Međutim, nisam zadovoljan nerešenim rezultatom, mislim da smo mogli bolje”, izjavio je Blum.

 U poslednjoj utakmici drugog dana takmičenja vaterpolisti Univerzitet Primorska savladali su Univerzitet Sveti Ćirilo i Metodije iz Skoplja. Međutim, ova utakmica prekinuta je pri vođstvu ekipe iz Kopra 12:3 u trećoj četvrtini, zbog povrede igrača makedonske ekipe. Od početka utakmice momci iz Slovenije kontrolisali su igru. Uspevali su da u odbrani zaustave igru preko centra, dok je Prcać bio siguran na golu, što im je omogućilo da postižu golove iz brzih kontranapada i polukontri.

 Kapiten Univerziteta Primorska Marko Prcać po završetku utakmiice je izjavio da je zadovoljan igrom svoje ekipe.“Znali smo od početka da ne smemo da budemo previše opušteni. Uigravali smo kontru i duge pasove i morali smo da pokažemo ozbiljnost. Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali i očekujem da ćemo do kraja imati ozbiljan pristup i da ćemo na pravi način predstaviti Univerzitet za koji igramo”, istakao je Prcać.

 Raspored utakmica trećeg kola:

19:00 Univerzitet u Splitu – Univerzitet u Lionu

20:00 Univerzitet Sveti Ćirilo i Metodije Skoplje – Univerzitet u Beogradu

21:00 Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju Budimpešta – Univerzitet Primorska

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB