Vaterpolo: Prva pobeda Beograđana!

134

Vaterpolisti Univerziteta u Beogradu zabeležili su prvi trijumf na Evropskom univerzitetskom kupu koji se igra u Kopru. Oni su u trećem kolu savaladali Univerzitet Sveti Ćirilo i Metodije iz Skoplja rezultatom 16:6 (1:4,1:7,2:3,2:2).

Finalni dan USSB

 Beogradska ekipa bolje je otvorila utakmicu od svojih kolega iz Skoplja. Do vođstva od 1:0 došli su pogotkom Arsenovića, a prednost su udvostručili nakon što je Šćepanović iskoristio peterac (2:0). Momci iz Beograda zaigrali su čvrsto u odbrani, onemogućivši igračima iz Skoplja da opasnije ugroze gol Kaljevića. Nakon brzog kontranapada beogradska ekipa je, pogotkom Popovića, došla do tri gola prednosti (3:0). Prvi pogodak Makedonci su postigli na dva minuta do kraja četvrtine, a u strelce se upisao Trifunov (3:1). Za mirniji ulazak u drugu deonicu pobrinuo se kapiten Beogradskog Univerziteta, Stefan Marković, koji je na 40 sekundi do kraja četvrtine savladao golmana Univerziteta Sveti Ćirilo i Metodije za prednost od 4:1.

 Druga četvrtina bila je najefikasnija na utakmici, a viđeno je ukupno osam golova. Univerzitet u Beogradu poveo je rezultatom 5:1, nakon što su realizovali drugi peterac na utakmici, a strelac je bio Arsenović. Usledilo je po dva nerealizovana napada na obe strane. Drugim pogotkom Trifunova, momci iz Makedonije smanjili su zaostatak na minus tri (5:2). Međutim, pogotkom Čabrila, ekipa iz Beograda se vratila na četiri gola prednosti (6:2). Do kraja poluvremena ekipa iz Beograda nije dozvolila Makedoncima da se približe, već su golovima Njegovana, Šćepanovića I Filipovića napravili seriju 5:0 I došli do prednosti od 11:2.

Sastavi timova
Univerzitet Sveti Ćirilo I Metodije Skoplje Univerzitet u Beogradu
1 Dimitrovski N. 10 1 Kaljević N. 12 odbrana
2 Steponovski A. 3 Marković S. 2
3 Šutovski V. 1 4 Popović M. 1
4 Trifunov D. 3 5 Arsenović Ž. 3
5 Zelenkovski K. 6 Mojić M. 1
6 Hondziski D. 7 Prelo L.
7 Tomovski N. 8 Šćepanović O. 2
8 Gjeorgijevski A. 9 Čabrilo M. 1
9 Georgievski P. 10 Njegovan A. 2
10 Ristovski I. 2 11 Marković I. 1
12 Filipović B. 3

 Treća deonica započela je sa po dva neiskorišćena napada na obe strane. Međutim, nakon kontranapada koji je realizovao Mojić, Beogradski Univerzitet je po prvi put došao do dvocifrene prednosti 12:2. Usledila su dva vezana pogotka Makedonaca kojim su smanjili razliku na minus osam. Najpre je Ristovski realizovao kontranapad za 12:3, a potom je najraspoloženiji u redovima Univerziteta iz Skoplja, Trifunov postigao svoj treći pogodak (12:4). Uzvratili su igrači Beogradskog Univerziteta I nakon pogodaka Filipovića I Arsenovića vratili se na plus deset (14:4).

 Poslednja četvrtina počela je sigurnom intervencijom Kaljevića, da bi potom Stefan Marković bio precizan za 15:4. Mogli su Beograđani da dođu i do dvanaest golova prednosti, ali Čabrilo nije uspeo da iskoristi akciju 1:1 sa golmanom Makedonaca. Nakon neuspelog kontranapada ekipe iz Srbije, vaterpolisti Univerziteta Sveti Ćirilo i Metodije su pogotkom Šutovskog smanjili zaostatak na minus deset (15:5). Do kraja utakmice viđena su još dva pogotka, po jedan na obe strane. Najpre su momci iz Skoplja, pogotkom Ristovskog stigli do 15:6, ali je potom Ivan Marković svojim prvim pogotkom na utakmici postavio konačan rezultat 16:6.

Statistika
Statistika: Univerzitet Sveti Ćirilo I Metodije Skoplje Univerzitet u Beogradu
 Golovi 6 16
Odbrane 10 12
Peterci 0 2
Isključenja 5 6
Žuti kartoni / /
Crveni kartoni / /

 Golman Univerziteta u Beogradu Nenad Kaljević po završetku utakmice istakao je veliki značaj koju ova pobeda ima na samopouzdanje ekipe.“Zadovoljan sam današnjim rezultatom. Odigrali smo ono što smo se dogovorili pre utakmice. Značila nam je ova pobeda da vratimo samopouzdanje posle dva poraza. Očekuje nas utakmica sa Francuskom koj aje jako uplivana ekipa. Biće teško, ali ćemo dati sve od sebe da pobedimo”, izjavio je Kaljević.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB