VATERPOLO: Počinje prvi Evropski univerzitetski kup!

145

Vaterpolo reprezentacija Univerziteta u Beogradu će u periodu od 10. do 16. jula učestvovati na Evropskom univerzitetskom kupu, takmičenju koje se održava prvi put u istoriji, a domaćin je Koper. Slovenski grad na obali Jadranskog mora, pored srpskog predstavnika, ugostiće i univerzitete iz Mađarske, Francuske, Hrvatske, Makedonije i Slovenije.

Mečevi se igraju na bazenu ,,Žusterna”, a prvi duel tim Univerziteta u Beogradu očekuje 11. jula od 21 čas, kada će odmeriti snage sa ekipom domaćina, Univerzitetom Primorska.

Kapiten beogradske ekipe Stefan Marković istakao je po dolasku u Sloveniju da je zadovoljan uslovima i organizacijom i otkrio svoja očekivanja pred početak turnira.

,,Prvi meč igramo protiv domaćina. Odgledali smo revijalni meč koji su odigrali i izgledali su dobro. Imaće prednost domaćeg terena i podršku publike, ali ćemo mi dati svoj maksimum. Na turniru očekujem da osvojimo jedno od prva tri mesta, što nam je plan od početka. Problem nam može predstavljati nedovoljna uigranost, ali mislim da će ovi treninzi pre utakmica nadoknaditi taj nedostatak. Uporni smo i imamo pobednički mentalitet, što je jedna od naših glavnih prednosti”, naglasio je Marković.

Ni trener ekipe iz Beograda Todor Ćorović nije krio optimizam pred početak takmičenja.

,,Verujem u ekipu koju sam doveo na ovaj turnir i ne sumnjam u naš uspeh u prvoj utakmici koju igramo protiv Slovenaca. Takođe, verujem da kao zemlja vaterpola možemo da opravdamo ugled sa kojim smo došli ovde i da ćemo biti među tri najbolje ekipe”, rekao je Ćorović.

Raspored utakmica:

11. jul 21:00 Univerzitet Primorska – Univerzitet u Beogradu

12. jul 19:00 Univerzitet u Beogradu – Univerzitet u Splitu

13. jul 20:00 Univerzitet Sveti Ćirilo i Metodije Skoplje – Univerzitet u Beogradu

14. jul 19:00 Univerzitet u Beogradu – Univerzitet u Lionu

15. jul 19:00 Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti – Univerzitet u Beogradu

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKorfbol – sport ljubavi
Naredni tekst“Student” prvi na Adi    
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.