USSB siguran protiv Novosađana

984

U okviru Prvenstva studenata Srbije u odbojci odigrana je utakmica između Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada (USSNS) i Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Ekipa USSB-a savladala je tim USSNS-a, rezultatom 2:0 u setovima (25:18, 25:22). Boljom igrom u napadu i uz manje grešaka od rivala, Beograđani su došli do trijumfa.

Sastavi timova
USSB USSNS
11 Arsenoski Trivunić
4 Jović Brkić
5 Lončar Piljojčić
16 Sinđelić Popović
6 Vladisavljev Babić
2 Dragović Dupljanin
14 Jovanović Marković
9 Bubulj Nadaždin
3 Stanojlović Rašković
1 Todosijević
13 Petrović
8 Mašulović
Finalni dan USSB

Utakmicu je bolje otvorila ekipa USSB-a povevši sa 5:1. Startne poene za ekipu iz Beograda postigli su Petrović, Sinđelić i Arsenoski. USSB je prednost stečenu na početku održavao u nastavku seta i došao do vođstva od 11:6. Poenima iz bloka i zahvaljujući greškama rivala, beogradska ekipa je na prvom tajm-autu vodila sa 16:8. Poene za Beograđane postizali su Vladisavljev, Mašulović, a efiksan je bio i Petrović. U nastavku, Novosađani su do poena uglavnom dolazili zahvaljujući greškama u polju i servis greškama rivala, ali i prekoTrivunića, Popovića, Brkića i Babića. Prednost Beograđana čuvao je Petrović sa nekoliko realizovanih kontri u napadu. Novosadska ekipa je pokušavala da smanji prednost preko Markovića, Raškovića i Dupljanina, međutim, USSB je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 25:18.

Statistika
Statistika: USSB USSNS
Poeni iz igre 29 25
Poeni iz bloka 5 1
As servis 0 2
Servis greške 8 13
Greške iz igre 7 7

Novosađani su sigurnije ušli u drugi set. Igralo se poen za poen. Sigurni u napadu bili su odbojkaši oba tima. Uvodne poene za USSNS postigli su Brkić, Trivunić i Popović. Na drugoj strani, istakao se Petrović sa dva vezana poena, a rezultat je bio 9:9. Čvrsta borba vodila se i u nastavku seta. Obe ekipe držale su visok nivo igre. Vojvođanska ekipa poentirala je preko Popovića, Brkića, Mirkovića i Dupljanina. Beograđani su poene osvajali servis greškama rivala, ali i dobrom igrom u napadu Popovića i Jovanovića. Pri rezultatu 16:16, beogradska ekipa je zatražila tajm-aut. U završnici drugog dela igre, Novosađani su serijom grešaka prelomili meč u korist USSB-a. Beogradski tim stekao je prednost od 21:18 i plus tri sačuvao do kraja seta. Poenima Raškovića i Popovića u završnici, USSB je osvojio drugi set rezultatom 25:22 i time zabeležio trijumf u ovom meču.

Odbojkaš USSB-a Filip Dragović čestitao je svojoj ekipi na trijumfu i pohvalio upornost protivnika.

„Momci iz Novog Sada nisu u najboljoj formi. Verovatno su se skupili bez nekog velikog treniranja, ali nismo dozvolili sebi opuštanje i bilo nam je teško da zabeležimo pobedu. Čestitao bih treneru Ivanu Buliću na sastavljanju ove izuzetno kvalitetne ekipe za koju mislim da bi imala uspeha i u profesionalnoj odbojci“, rekao je Dragović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBronza za Mašinski!
Naredni tekstUniverzitet Beograda bolji od USSNS-a
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Volim sport, a strastveni sam ljubitelj tenisa kojim sam se i bavio. Želja mi je da jednoga dana izveštavam sa Vimbldona, kao i da intervjuišem Novaka Đokovića.