USSB liga dobiće novog šampiona: Vojnici bolji od Singija u polufinalu!

663

Futsaleri Vojne akademije drugi su finalisti lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Oni su u polufinalu rezultatom 6:2 (2:1) slavili protiv prošlogodišnjeg šampiona Univerziteta Singidunum. Vođeni velikom podrškom sa tribina vojnici su uspevali da tokom cele utakmice kontrolišu rezultat, nedozvolivši Singidunumu ni u jednom momentu da preuzme vođstvo i na kraju zahvaljujući organizovanoj igri u odbrani i napadu zasluženo trijumfovali.

Finalni dan USSB

 

Od starta utakmice obe ekipe su krenule ofanzivno. Napad vojnika predvodio je Đačanin, dok se kod futsalera Singidunuma istakao Ranković. Prvu ozbiljniju priliku imao je Singi. Lopta je došla do Rankovića koji je snažno šutirao, a golman Vojne je nesigurno reagovao, no uspeo je uz pomoć saigrača da primiri loptu. Nakon akcije Singidunuma vojnici su zapretili preko tandema Jokanović-Đorđević, no kapiten Vojne akademije nije bio dovoljno koncentrisan u završnici akcije. Prvi gol na utakmici bio je u režiji raspoloženog Đačanina. Prihvatio je loptu na sredini terena i najpre je uputio šut koji su izblokirali protivnički igrači, nakon što mu se lopta vratila snažno je šutirao po zemlji pored dvojice igrača Singidunuma i savladao Radenkovića za 1:0. Da duplira prednost vojnika mogao je Mernjik, ali je njegov šut bio nedovoljno precizan. Do izjednačenja Univerzitet Singidunum došao je nakon akcije Srdanovića. On je prošao po aut liniji, zaobišao svog čuvara i preciznim udarcem iskosa matirao Golubovića za 1:1. Nastavile su obe ekipe da traže svoju priliku za novi gol. Singidunum je pretio preko Todorovića, dok je u ekipi Vojne Đačanin pravio najviše problema za odbranu Singija. Sredinom poluvremena viđene su dve najozbiljnije prilike, po jedna na obe strane. Najpre je Đačanin pokušao pasom iskosa da uposli Mernjika koji se nalazio u kaznenom prostoru Singidunuma, no student VMA nije uspeo da prihvati loptu i savlada protivničkog čuvara mreže. Na drugoj strani branioci titule su zapretili preko raspoloženog Stevanovića koji je iz slobodnog udarca snažno šutirao, Golubović nije uspeo da odbrani, ali je Đačanin izbacio loptu sa gol linije. Novi pogodak na utakmici viđen je u 16. minutu. Đačanin je sa svoje polovine poslao visoku loptu ka Đorđeviću i najbolji strelac vojnika je glavom savladao Radenkovića za 2:1. Pokušali su igrači Singidunuma preko Srdanovića i Stevanovića da stignu do egala, no rezultat na poluvremenu je ostao 2:1.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivom Univerziteta Singidunum i na samom početku njihova inicjativa je urodila plodom. Stevanović je iskosa šutirao, Đorđević nije uspeo da izblokira šut, a lopta koja je išla u bliži gornji ugao bila je neodbranjiva za Golubovića (2:2). Nastavila se ofanziva Singija nakon izjednačujućeg pogotka, prilike su imali Srdanović, Stevanović i Todorović, međutim rezultat je ostao 2:2. Kazna za neiskorišćene šanse Singidunuma usledila nakon akcije Đačanina i Jokanovića. Ponovo je Đačanin solo akcijom zaobišao svoje čuvare i preciznim pasom uposlio svog saigrača koji je snažnim udarcem po zemlji savladao čuvara mreže Singidunuma za 3:2. Dugo je ovaj rezultat stajao na semaforu. Imali su prilike futsaleri obe ekipe da postignu nove golove. Najpre je Vojna zapretila preko Jokanovića, Mernjika i Ćirića, ali je protivnički golman vezao tri uspešne intervencije, na drugoj strani igrači Singija zapretili su preko Đokića i Stevanovića, međutim, završnica akcija nije bila dovoljno dobra kako bi se ozbiljnije ugrozio Golubović. Na četiri minuta do kraja utakmice Singidunum je zaigrao bez golmana, pokušali su sa Todorovićem kao golmanom/igračem da stignu do izjednačenja, međutim, već prva akcija bila je zavšena nepreciznim dodavanjem. Uspeo je Radenković da se vrati na gol, a Vojna je organizovala napad sa svoje polovine. Lopta je došla do Jokanovića koji je uspeo da zaobiđe golmana Singija, dodao je loptu do Ćirića kojem nije bilo teško da loptu ubaci u praznu mrežu za prednost Akademije od plus dva (4:2). Nastavio je Singi sa ofanzivom, međutim, novu grešku prošlogodišnjih šampiona materijalizovao je Đorđević, a Jokanović je upisao novu asistenciju (5:2). Poslednji gol bio je u režiji raspoloženog Jokanovića. Nakon nove neiskoršćene prilike Singidunuma, golman nije uspeo na vreme da uđe u igru, a Jokanović koji se nalazio sam na protivničkoj polovini poslao je loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 6:2.

Sastavi timova
Vojna akademija Univerzitet Singidunum
Golubović (G) Radenković (G)
Đorđević (K) Crnobrnja (G)
Matić Đokić (K)
Jovanović Okošanović
Mernjik Srdanović
Isaković Stevanović
Lukić Ranković
Mavrak Todorović
Ćirić
Đačanin
Jokanović
Radovanović
Pejić
Po završetku utakmice strelac prvog gola za Vojnu akademiju Stefan Đačanin nije krio zadovoljstvo zbog plasmana svoje ekipe u finale i otkiro nam je koja su očekivanja od duela sa Visokom školom IKT: “Nismo se nešto posebno spremali za ovu utakmicu, trenirali smo i nešto malo analizirali njihovu igru. Znali smo da da daju dosta golova, ali i da ih primaju. Stali smo u odbranu, zatvorili smo ih, dali smo im šanse, a nas je malo poslužila i sreća. Mislim da smo mi bili borbeniji i imali smo veću želju, oni su malo slabije ušli u meč, mislili su da će nas lakše dobiti. Verujem i da u finalu možemo da pobedimo. Nećemo se zaletati, staćemo opet pozadi, pustićemo njih da krenu, a mi ćemo čekati naše šanse”, istakao je Đačanin.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB