Uspešan start domaćina na internacionalnom košarkaškom kupu u Moskvi!

172

U Moskvi se od 18. maja do 24. maja održava košarkaški internacionalni studentski kup. Srbiju predstavlja Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša i oni se nalaze u grupi C sa Kazahstanom i Estonijom.

Finalni dan USSB

Otvaranje kupa i prva utakmica u grupi A odigrana je između Rusije 2 (s obzirom na to da Rusija ima dva predstavnika na turniru) i Kipra. Duel je završen u korist domaćina 74:64 (20:23, 16:4, 13:13, 25:24). Najefikasniji kod Rusa bio je Danil Aksenov sa upisanih 18 poena, dok je na suprotnoj strani Markos Panajotis upisao 17 poena.

U prvoj četvrtini prikazana je organizovanija igra Kipra, narazigraniji igrač tokom te četvrtine bio je Simon sa zabeleženih 11 poena, a na strani Rusije Aksenov je upisao šest poena, a pratili su ga Perov i Popov sa po pet poena. Prva deonica završena je rezultatom 20:23.

U drugoj četvtini Rusi su u potpunosti dominirali, Popov je nastavio da razigrava ekipu i postigao je pet poena, dok je Stepanijats upisao četiri poena, na Strani Kipra precizni su bili Kumis i Eliadis sa po dva poena. Krajnji rezultat bio je 36:27.

Izjednačene snage nakon poluvremena rezultirale su nerešenom rezultatu u toku treće četvrtine (13:13). Najrazigraniji za Kiprane bio je Janaras koji je zabeležio osam poena. Kod Rusa Špakov upisao je četiri poena, dok je Aksenov tri puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Rezultat pred početak poslednje deonice bio je 49:40.

U poslednjoj četvrtini u redovima Kiprana istakao se Panajotis koji je pokušao da razigra ekipu sa svojih postignutih 11 poena. Na suprotnoj strani, kod Rusa, četiri poena zabeležio je Aksenov, pratio ga je Maričin sa upisanih pet poena. Poslednja deonica za pola koša razlike pripala je ruskoj ekipi (25:24). Krajnji rezultat na meču bio je 74:64 u korist domaćina.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaobraćajci rezervisali mesto u finalu Farmasi kupa!
Naredni tekstUbedljiva pobeda Belorusa!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.