“Univerzitetski sport budućnosti”-priređena akademija Sporskog udruženja Univerziteta u Beogradu

719

U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu 4. oktobra održana je svečanost Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu (SUUB) pod nazivom “Univerzitetski sport budućnosti”. Prisutnima su se između ostalih obratili i rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i predsednik SUUB Miloš Obradović.

Finalni dan USSB

 

Akademiju je otvorio hor Učiteljskog fakuklteta, a potom se obratila rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović. “Želim da vas pozdravim u ime rektorskog kolegijuma Univerziteta u Beogradu sa željom da se ovako sastajemo svake godine. Posebno sam zahvalna predstavnicima državnih i gradskih institucija i raznim donatorima koji su podržali naše aktivnosti u prethodne dve godine. Ovo je prilika da se pohvalimo šta je urađeno tokom prethodne dve godine i da svečano započnemo treću takmičarsku sezonu Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Verujemo da će u ovoj godini univerzitetski sport Univerziteta u Beogradu biti još dinamičniji, sa još više sadržaja i ponuda i verujem da ćete nas podržati u našim naporima. Takođe verujemo da je ovo godina u kojoj će u celoj Srbiji doći do pomaka u univerzitetskom sportu i da će univerzitetski sport konačno da se vrati u ruke studenata gde i pripada“, rekla je prof. Popović.

Student prorektor Beogradskog univerziteta Danilo Potparić skrenuo je pažnju na sportski događaj koji Beograd očekuje za dve godine: “Nadam se da će kruna ove lige biti 2020. godine kada će Beograd biti domaćin Evropskih univerzitetskih igara i ne zaboravite da je ideja za te igre potekla upravo iz studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu”, istakao je Potparić.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici članica Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, kao i sami studenti sportisti.

Gradski sekretar za sport i omladinu Dragana Belojević najavila je da će grad i dalje biti podrška u ostvarivanju planova u studentskom sportu.

Potom je reč pripala predsedniku SUUB Milošu Obradoviću.Mi smo u pripremi treće godine postojanja i nadam se da ćemo i dalje imati  pomoć grada Beograda, Gradskog sekretarijata i naravno sponzora. Verujemo da ćemo zajedničkim snagama uspeti da razvijemo univerzitetski sport i da budemo najbolji domaćini 2020. godine”, rekao je Obradović.

Na kraju ceremonije, predstavljeni su osvajači medalja za sezonu 2017/2018 i proglašeni najuspešniji. U sveukupnom plasmanu, titulu najuspešnijeg fakulteta poneo je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Iza FSFV-a je Fakultet organizacionih nauka, a na trećem mestu je Pravni fakultet.

 

Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu broji oko 2500 studenata sportista. Na Dan studenata, 4. aprila, SUUB takođe slavi i dan Udruženja.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSve je spremno za Student fest!
Naredni tekstStudent fest zvanično može da počne!
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs