Univerzitetski bridž tim Srbije sedmi na turniru u Kini

364

Univerzitetski bridž tim sastavljen od srpskih studenata učestvovao je na devetom po redu Svetskom prventstvu u bridžu održanom u Kini, na kojem je osvojio sedmo mesto.

Finalni dan USSB

Na turniru je učestvovalo deset ekipa, medju kojima su bile tri Kineske ekipe. Turnir je osvojila prva ekipa Kine, srebrom se okitila Poljska, dok je bronzom nagradjena igra Češke. Srbiju su predstavljali Vuk Trnavac sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Aleksa Milićević sa PMF-a u Novom Sadu, Jovana Zoranović sa FTN-a u Novom Sadu i Katarina Petrović sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Potrebno je napomenuti da je ekipa srpskih studenata imala velikih poteškoća usled promene sastava i prikupljanja sredstava za odlazak na takmičenje.

Najiskusniji član ekipe Vuk Trnavac kaže da je zadovoljan što su učestvovali na turniru ali da se nada da će u budućnosti postizati još bolje rezultate: „Otišli smo na takmičenje potpuno neuigrani zbog neplaniranih promena u sastavu ali dobro. Mi smo branili bronzu sa prošlog prvenstva i ipak smo završili kao sedmi ali to je očekivano usled dolaska dva nova člana. Drago mi je što smo otišli u Kinu ali ovakva takmičenja su sve manje popularna zbog situacije u kojoj najbolji juniorski bridž igrači ne studiraju i samim tim ne dolaze na ovakva takmičenja. Evropsko univerzitetsko prvenstvo biće najverovatnije organizovano 2021.  godine u Novom Sadu i tome se stvarno radujemo. Novi Sad je najviše razvijen što se tiče bridža u studentskim okvirima i nadam se da će se ubuduće bridž popularisati i u Beoradu kao i u ostatku Srbije.“ izjavio je Trnavac za naš portal.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRaspucani Marčeta vodio FPN do pobede!
Naredni tekstFilozifi trijumfom protiv Šumarskog otvorili sezonu
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.