Univerzitet Beograda bolji od USSNS-a

764

U drugoj utakmici Studentskog prvenstva Srbije u odbojci, ekipa Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu (SUUB) savladala je ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada (USSNS), rezultatom 2:1 u setovima (25:19, 9:25, 25:18). Boljom realizacijom napada u trećem setu, Beograđani su zabeležili trijumf.

Sastavi timova
SUUB USSNS
1 Ristić Piljojčić
3 Kozić Brkić
4 Maksimović Nadaždin
5 Radić Popović
6 Dimitrijević Babić
7 Aškić Trivunić
8 Gajić Rašković
9 Vidović Mirković
10 Cekić Dupljanin
13 Nikodinović
14 Krsteski
15 Glišić
Finalni dan USSB

Beogradska ekipa sigurnije je ušla u meč. Poenima Nikodinovića i greškama rivala, stekli su prednost od 6:1. Bolju realizaciju poena u napadu imao je SUUB. Poene su beležili Nikodinović i Cekić, dok su kod Vojvođana poentirali Popović, Babić i Trivunović. Njihovim uspešno realizovanim akcijama Novosađani su uspeli da smanje prednost rivala na 13:8, iako su u jednom trenutku imali osam poena zaostatka (11:3). Stečeno vođstvo s početka seta, ekipa SUUB-a je održavala i u nastavku. Beograđane su u napadu predvodili Cekić, Nikodinović i kapiten ekipe Gajić, za prednost od 21:15. U novosadskoj ekipi, poene su postizali i Nadaždin, Rašković, Dupljanin i Mirković, ali nedovoljno da stignu zaostatak protivnika. SUUB je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 25:19.

U drugom setu, ekipa USSNS-a je napravila seriju od pet vezanih poena i nagovestila povratak u meč. Poene su postizali Brkić, Trivunić, Popović i Rašković. Za razliku od prvog seta, ekipi SUUB-a ništa nije polazilo za rukom. O tome svedoči i podatak da  Beograđani u ovom setu nisu uspeli da zabeleže dvocifren broj poena. Beogradska ekipa je u ovom delu meča igrala sa značajno izmenjenom postavom na parketu, što je i doprinelo njihovoj slabijoj igri i ubedljivom gubitku drugog seta. Brojnim greškama u polju, kao i promašajima sa servisa, omogućili su rivalu prednost od čak trinaest poena (19:6). Jedine poene Beograđani su zaradili preko Ristića i Dimitrijevića uz po koju grešku rivala. Sigurnom igrom i poenima Trivunića i Babića, Novosađani su rutinski priveli set kraju rezultatom 25:9.

Treći set započeo je čvrstom igrom obe ekipe. Igralo se u serijama postignutih poena oba tima. Nijedan tim na startu trećeg seta nije stekao osetnu prednost. Minimalno vođstvo imali su Beograđani rezultatom 8:7. U nastavku, poene za novosadsku ekipu uglavnom su postizali Dupljanin, Brkić, Trivunić, Rašković, Mirković i Popović. Na drugoj strani istakli su se Nikodinović, Cekić i Maksimović, koji su sa nekoliko realizovanih kontri, uspeli da donesu timu prednost od 17:13. Tada su Vojvođani zatražili tajm-aut. Međutim, novosadska ekipa vidno istrošena nakon dobijenog drugog seta, ali i zbog dosta kraće klupe za razliku od rivala, nije uspela u nastavku da odgovori na sjajnu igru Ristića u samoj završnici seta. Tako su odbojkaši SUUB-a osvojili treći period igre sa 25:18 i slavili pobedu.

Statistika
Statistika: SUUB USSNS
Poeni iz igre 34 39
Poeni iz bloka 2 3
As servis 1 1
Servis greške 3 9
Greške iz igre 20 14

Kapiten Univerzitetske selekcije iz Beograda Uroš Gajić, istakao je zadovoljstvo zbog pobede svog tima.

„Prvi i treći set su naša realnost. S obzirom da smo tek oko dve nedelje na okupu, zadovoljni smo rezultatom. U drugom setu smo do određenog perioda igrali sa drugom postavom što se osetilo u rezultatu. Ali zadovoljni smo igrom, pogotovo u trećem setu“, rekao je Gajić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUSSB siguran protiv Novosađana
Naredni tekstSrdanović ponovo rešio utakmicu 
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Volim sport, a strastveni sam ljubitelj tenisa kojim sam se i bavio. Želja mi je da jednoga dana izveštavam sa Vimbldona, kao i da intervjuišem Novaka Đokovića.