SportIndeks.rs

Univerzijada: Zlatna Amela Terzić!

FOTO: Sportski žurnal

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju na Univerzijadi u kineskom Tajpeju! U disciplini 1.500 metara Amela je slavila sa vremenom 4:19.18.

Odličnu trku istrčala je  predstavnica Srbije, pa je na ulasku u poslednji krug već pretekla sve takmičarke. Do samog cilja vodila je borbu sa Ajokovom, koja ju je u jednom trenutku i prestigla, ali je uspela Terzićeva da se vrati na čelnu poziciju i završi trku kao pobednica. Ona je tako, nakon tekvondistkinja, donela treću zlatnu medalju za Srpsku selekciju u Tajpeju.

Iza Terzićeve našla se atletičarka Dokus Ajoku iz Ugande, dok je bronzana medalja pripala Kristini Maki iz Češke.

„Imala sam veliku podršku od našeg tima na atetskoj stazi, uspela sam u poslednjih sto metara da osiguram zlato. Drago mi je što sam na vakvom takmičenju uspela da pobedim jednu od boljih konkurentkinja koju sam imala u ovoj godini iz Londona. Trka je bila naporna zbog velike vlažnosti, ali uspela sam u poslednjih 400 metara da zauzmem prvu poziciju i da je ne puštam u prvu stazu. Imala sam jaku konkurenciju u devojci iz Ugande“, istakla je Amela Terzić nakon trke za Sportski žurnal.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>