UNIADA: Prvi dan takmičenja u odbojci

1255

Treće po redu internacionalno studentsko sportsko takmičenje UNIADA započeto je 28. oktobra u Beogradu. Ovogodišnje izdanje odbojkaškog dela turnira startovalo je u Sportskom centru Vizura gde je na programu bilo ukupno trinaest utakmica u konkurencijama devojaka i momaka.

Finalni dan USSB

 

Ženski deo takmičenja započet je sa osam utakmica. Tri meča odigrana su u prvoj grupi, Farmaceutski fakultet slavio je u oba svoja duela, dok su polovične bile njihove koleginice sa Univerziteta Josip Juraj Štrosmajer iz Osijeka. Dva poraza zabeležile su odbojkašice Fakulteta veterinarske medicine, a Mašinski fakultet nije izlazio na teren. Dve utakmice više igrale su se u drugoj grupi. Maksimalan učinak zabeležile su predstavnice Medicinskog fakulteta (3-0) savladavši Beograd (1-1), Arhitektonski fakultet (0-2) i Ekonomski fakultet (1-2).

Član tima Beograda Dušica Đorđević prisetila se lepih uspomena sa prošlogodišnjeg izdanja turnira. „Igrale smo ovde i prošle godine, bilo je sve na super nivou i mogle smo da uklopimo druženje sa dobrim utakmicama. Sada se nadam nešto boljem rezultatu, mislim da u timu vlada dobra atmosfera koja nas može voditi do finala. Svaka čast organizatorima, nadam se da će do kraja sve proteći kako treba“, izjavila je Dušica.

Odbojkašica Univerziteta iz Osijeka Sara Kolak istakla je da ovde imaju priliku da pokažu šta znaju. „Generalno mislim da je UNIADA jako dobro organizovana. Protivnice su sve odlične i svi se trude”, prokomentarisala je Kolak.

Kod momaka od planiranih pet susreta odigrano je samo dva, dok su preostala tri duela pripisana službenim rezultatom 2:0. Elektrotehnički fakultet pobedio je u derbiju prve grupe Stomatološki fakultet sa 2:1 i zahvaljujući pripisanom trijumfu protiv Visoke škole za informaciono komunkacione tehnologije prošao u polufinale. Druga grupa kompletirana je do kraja dana i prolaz u narednu fazu obezbedili su Beogradska poslovna škola (2-0) i Beograd (1-1), dok je Filološki fakultet (0-2) završio svoje učešće.

Utiske kao i očekivanja od turnira izneo je Todor Šiljegović sa Elektrotehničkog fakulteta. „Podržavam svako studentsko takmičenje gde imamo priliku da se nadmećemo uz dobro druženje. Priželjkujem što bolji rezultat svoje ekipe, ako je moguće pokušaćemo da budemo prvi”, istakao je Šiljegović.

Preostala četiri meča grupne faze kod devojaka i jedan kod momaka igraju se u utorak 29. oktobra. Istog dana sledi završna faza takmičenja nakon čega ćemo znati koje ekipe će uspeti da osvoje medalje.

Kompletni rezultati:

Devojke:

Grupa A

Univerzitet Josip Juraj Štrosmajer Osijek – Fakultet veterinarske medicine 2:0

Univerzitet Josip Juraj Štrosmajer Osijek – Farmaceutski fakultet 0:2

Farmaceutski fakultet – Fakultet veterinarske medicine 2:0 službeno

Gruba B

Beograd – Ekonomski fakultet 2:0

Medicinski fakultet – Arhitektonski fakultet 2:0

Medicinski fakultet – Beograd 2:0

Ekonomski fakultet – Arhitektonski fakultet 2:0

Ekonomski fakultet – Medicinski fakultet 1:2

Momci:

Grupa A

Elektrotehnički fakultet – Stomatološki fakultet 2:1

Visoka škola za IKT – Elektrotehnički fakultet 0:2 službeno

Grupa B

Beograd – Filološki fakultet 2:0 službeno

Beogradska poslovna škola – Filološki fakultet 2:0 službeno

Beogradska poslovna škola – Beograd 2:0

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ preokretom u trećem setu do pobede
Naredni tekstUNIADA 2019. godine: Futsal
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.