Učiteljice sigurne protiv Vojne akademije

373

Košarkašice Vojne akademije poražene su rezultatom 31:14 (6:2, 14:7, 24:9, 31:14) u okviru četvrtog vikenda Prvenstva studentkinja koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Najraspoloženija u ekipi Učiteljskog fakulteta bila je Novakovićeva sa postignutih 11 poena, a pratila ju je Perišićeva sa 8. U protivničkoj ekipi, izdvojila se Mitrićeva sa postignutih 8 poena.

Finalni dan USSB

Mali broj koševa je obeležio prvu četvrtinu, loš procenat šuta je bila slika obe ekipe. Učiteljice su u prvih par minuta stale u zonsku odbranu. Uspele su da poremete napad košarkašica Vojne akademije pa su uspele samo jednom da poentiraju iz šuta za dva poena. Prve poene za učiteljice je postigla Milijašević iz kontranapada, prodorom (2:0). Milijaševićeva je uspela još jednom da se upiše u listu strelaca, ali sa linije bacanja (3:0). Pred kraj četvrtine, Paunovićeva je bila sigurna u prodoru iz kontranapada i smanjila prednost protivnica (3:2). Nakon toga usledio je brz napad učiteljica, a  Perišićeva je pogodila šut za tri poena za dodatnu prednost svoje ekipe na kraju prve četvrtine (6:2).

Druga četvrtina je protekla u nešto boljem ofanzivnom ritmu nego prethodna. Novakovićeva je napravila seriju od dva vezana prodora (10:2). Učiteljice su ostale u zoni, a Vojna akademija i dalje nije imala kvalitetan odgovor na tu odbranu. Skrlatovićeva je uspela dodatno da poveća prednost svoje ekipe preciznim šutem sa linije slobodnih bacanja (12:2). Košarkašice Vojne akademije su pokušavale šutem za tri poena da smanje prednost – u tome je bila uspešna Mitrićeva (12:5). Maričić je uspela da poentira prodorom iz kontranapada za svoju ekipu, i na taj način ih održala u utakmici (14:7).

Sastavi timova

Učiteljski fakultet

Vojna Akademija

3 Novaković J. 1 Mijatović M.
4 Perišić T. 4 Maričić K.
5 Skrlatović T. 5 Miščević D.
6 Milijašević M. 6 Lokaj A.
7 Damljanović A. 8 Mitrić A.
8 Stanković J. 12 Nikolić O.
13 Paunović J.
U trećoj četvrtini su učiteljice preuzele inicijativu. Čvrstom odbranom i sa par ukradenih lopti su dodatno uvećavale svoju prednost. Napravile su seriju od 6 poena, a Novakovićeva je nastavila u sličnom ritmu, pogodivši jos jednom šut za dva poena (20:7). Nakon toga, usledio je ofanzivno lošiji period za učiteljice. Mitrićeva je uspela da iskoristi to i još jednom je bila uspešna u prodoru (20:9). Perišićeva je stavila tačku na ovu četvrtinu šutem za tri poena za konačan rezultat 24:9.

Četvrta četvrtina je protekla u bržem ritmu nego prethodne tri. Košarkašice Vojne akademije su bile odlučne da smanje prednost, ali ih šut nije služio. Mitrić je uspela da poentira šutem za tri poena, a Mijatovićeva prodorom (24:14). Međutim, Novakovićeva je bila oba puta uspešna sa linije slobodnih bacanja i u šutu za tri poena, pa je dodatno uvećala prednost svoje ekipe (29:14). Paunovićeva je stavila tačku na celu utakmicu solo prodorom pri kontranapada na kraju četvrtine i postavila konačan rezultat 31:14 u korist učiteljica.

Statistika

Učiteljski fakultet

Vojna Akademija

Šut za 1 poen 4/8 0/5
Šut za 2 poena 9/31 4/30
Šut za 3 poena 3/12 2/11
Defanzivni skokovi 10 5
Ofanzivni skokovi 4 6
Asistencije 3 2
Blokade 0 0
Izgubljene 4 3
Ukradene 3 4
Košarkašica Učiteljskog fakulteta Tamara Skrlatović, je pohvalila protivničku ekipu i iznela očekivanja u nastavku takmičenja. „Čast je igrati sa ovakvom ekipom, fizički su jače od nas i morali smo da se borimo tokom cele utakmice. U daljem nastavku očekujem da budemo prve“, izjavila je Skrlatovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUbedljiva pobeda biologije nad Fakultetom za fizičku hemiju
Naredni tekstVojnici ubedljivi protiv bankara
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.