Učiteljice bolje od Mašinskog fakulteta

749

U okviru sedmog vikenda lige Univerziteta u Beogradu ekipa Učiteljskog fakulteta došla je do pobede u meču protiv Mašinskog fakulteta rezultatom 40:28 (18:2, 11:14, 7:5, 4:7). Otpor protivnica slomila je još u prvoj četvrtini košarkašica sa brojem 10 Dragana Perišić koja je postigla 12 poena, dok je u timu Mašinskog fakulteta najefikasnija bila Milena Radulović sa 11 poena.

Finalni dan USSB

Prva deonica počela je poenima Skrlatovićeve na asistenciju Perišićeve. Radovićeva je bila polovična sa linije za slobodna bacanja i tako smanjila rezultat na 2:1 za učiteljice. U ekipi Učiteljskog fakulteta se borila Jovićeva koja je nakon 3 ofanzivna skoka postigla dva poena. Ponovo je Radovićeva pogađala slobodna bacanja i to su bili poslednji poeni za Mašinski fakultet u ovoj četvrtini. Seriju od 14:0 otvorila je Perišićeva sa dva postignuta penala. Pogađale su dalje redom Perišićeva u tri navrata, Jovićeva i Novakovićeva. Treba spomenuti dve efektne blokade pred kraj ovog dela igre Jovićeve kojima je sprečila poene devojaka sa mašinskog fakulteta. Četvrtina je završena rezultatom 18:2 za ekipu Učiteljskog fakulteta.

Mašinski je napravio mini seriju početkom druge četvrtine. Trojku je pogodila Radulovićeva, dok je iz kontranapada precizna bila Dražulićeva. Trener Učiteljskog fakulteta bio je primoran da zatraži tajm-aut kako bi odgovorio na ovih pet poena protivničke ekipe. Međutim pauza je više odgovarala devojkama sa Mašinskog koje su poenima Dražulovićeve i Radovićeve smanjile rezultat na 18:11. Da ekipa Mašinskog ne dođe do preokreta postarale su se Skrlatovićeva poenima iz tranzicije i Milijaševićeva košem na asistenciju Vukobratovićeve. Rezultat je iznosio 22:11. Radulovićeva je iznudila tri slobodna bacanja i bila precizna sva tri puta za 22:14. Prednost je uvećana nakon koša Vukobratovićeve kao i preciznog šuta za tri poena Perišićeve. Minut do kraja četvrtine i pri rezultatu 27:14 trener Mašinskog fakulteta zatražio je tajm-aut. Na poluvreme se otišlo rezultatom 29:16 jer su poene s jedne strane postigle Jovićeva Radovanovićeva.


Sastavi timova

Učiteljski fakultet

Mašinski fakultet

4 Novaković J. 5 Dražulić M.
6 Skrlatović T. 6 Radulović M.
7 Milijašević M. 7 Radović M.
8 Vasiljević M. 13 Radovanović N.
9 Vukobratović S. 17 Stamenković A.
10 Perišić D.
15 Jović M.
U ovom delu utakmice nijedna ekipa nije uspela da pogodi većinu upućenih šuteva iako je četvrtinu otvorila novim poenima Jovićeva koja se najbolje snašla ispod obruča. Rezultat je bio 31:18 nakon što je asistenciju Radulovićeve u koš pretvorila Dražulićeva. Nekoliko minuta se igralo bez pogodaka, sve do šuta van linije 6,75 metara Vukobratovićeve na pas Skrlatovićeve. Rezultat je iznosio 34:20 za učiteljice. Još jednu blokadu upisala je Jovićeva kojoj je to bila treća na ovoj utakmici. Tajm-aut je dva minuta do kraja zatražila ekipa Mašinskog koja je bila šuterski neraspoložena. Nakon pauze uspela je Dražulićeva da postigne poen sa penala i promeni rezultat na 34:21. Do kraja treće četvrtine viđena su još dva slobodna bacanja, ovog puta za Učiteljski fakultet. Precizna je oba puta bila Skrlatovićeva i tako postavila rezultat 36:21.

Poslednji period igre započeo je šutem za tri poena Radulovićeve koja je još jednom uspela da izvuče faul. Pogodila je dva od tri slobodna bacanja i smanjila na 36:23. Nakon što je pogodila dva penala bila je precizna i za tri poena. Sa druge strane istom merom uzvratila je Perišićeva na pas Vukobratovićeve postavivši rezultat na 39:26. I učiteljice i košarkašice sa Mašinskog fakulteta su promašivale šuteve u ovoj deonici i do kraja meča su viđena još tri poena. Skrlatovićeva je pogodila jedan od dva penala sa jedne strane, dok je sa druge strane precizna sa poludistance bila Radovanovićeva. Meč je završen pobedom učiteljica rezultatom 40:28.

Statistika

Učiteljski fakultet

Mašinski fakultet

Šut za 1 poen 5/7 8/16
Šut za 2 poen 13/37 7/24
Šut za 3 poena 3/11 2/8
Defanzivni skokovi 19 13
Ofanzivni skokovi 13 8
Asistencije 12 8
Blokade 3 /
Ukradene lopte 9 5
Izgubljene lopte 7 9
Najzapaženija u redovima Učiteljskog fakulteta, Dragana Perišić, istakla je koliko je ova pobeda zapravo bila teška i važna uz zgusnut raspored. „Bila je teška utakmica pošto smo takođe igrale i u petak. Imamo nekoliko povređenih košarkašica i morali smo da damo sve od sebe da zabeležimo trijumf. Srećno Mašinskom fakultetu u daljem toku takmičenja“, prokomentarisala je Perišićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB