Ubedljiva pobeda RGF-a

565

Košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta odneli su pobedu u meču protiv Fakulteta za fizičku hemiju, rezultatom 63:30 (6:0, 29:9, 48:16, 63:30), u okviru 14.vikenda SUUB lige. Od samog početka dominantni, RGF-ovci su uspeli dobrom organizacijom igre da naprave veliku razliku u poenima. Utakmicu je obeležio MVP Todorović, sa postignuta 24 poena.

Finalni dan USSB

Ekipa RGF-a je ušla u igru jakim napadom i na samom startu počela da ređa koševe za dva poena. U tome su se najviše istakli Milić i Todorović koje preciznost nije izdala do kraja utakmice. Upornošću i stalnim asistiranjem, momci su uspeli da ostvare rezultat koji protivnici nisu mogli da dostignu skoro do kraja druge četvrtine. Hemičari su, sa druge strane, bili podjednako uporni, ali sa znatno manje uspeha. Šutirali su za tri poena, u čemu su se istakli Joksimović i Gambiroža (25:6).

Kasnije su tokom utakmice RGF-ovci imali više sreće u slobodnom bacanju, dok su protivnici nastavili pogocima za dva i tri poena. Pobednička ekipa je igrala jaku odbranu, dok su hemičari sve agresivnije išli u napad i, sa velike udaljenosti, Mladenović i Radović postizali trojke (27:9).
Druga četvrtina je definitivno bila razigranija i uspešnija za ekipu FFH-a, pa su momci entuzijastično nastavili utakmicu.

Sastavi timova
RUDARSKO – GEOLOŠKI FAKULTET FAKULTET FIZIČKE HEMIJE
15 M. Jevremović 12 D. Mladenović
8 N. Crnogorac 10 M. Janković
9 N. Mijatović 7 A. Joksimović
23 A. Milić 9 S. Andrić
2 A. Marić 11 S. Gambiroža
4 V. Todorović 6 A. Čupić
3 M. Bukeka
0 A. Radović

Treća i četvrta četvrtina bile su nešto pasivnije, pa se kod RGF-ovaca isticao najvećim delom Marić koji je u saradnji sa Milićem ostvario nekoliko pogodaka i postigao rezultat 48:16.
Uspešniji su, i u ofanzivnim, i u defanzivnim skokovima bili ponovo RGF-ovci koji su time održavali razliku u poenima u trećoj četvrtini.

Kod hemičara se za „opstanak” najviše borio Čupić koji je i u poslednjim minutima ostvario pogotke za svoju ekipu (55:27). Pobednička ekipa je manje-više stagnirala, čime se poslednja četvrtina privodila kraju. Krajnji rezultat (63:30) postignut je još jednom trojkom Todorovića, koji je time postigao najveći broj poena.

Statistika
IME EKIPE    RUDARSKO GEOLOŠKI FAKULTET FAKULTET FIZIČKE HEMIJE
Poeni 63 30
Šut za 1p 10/12 3/4
Šut za 2p 19/27 3/9
Šut za 3p 5/20 7/30
Of. Skok 12 2
Def. skok 7 6
Asis. 6 2
Blokada 1 1
Iz.lopta 5 5
Uk.lopta 4 3

Nikola Mijatović, jedan od istaknutijih igrača ove utakmice, priznao je da im je ova pobeda posebno draga s obzirom na to da nisu bili u punom sastavu. „Zadovoljan sam učinkom, igrali smo odlično. Želim da se zahvalim protivnicima na fer i korektnoj saradnji i poželim sve najbolje u narednim utakmicama”, istakao je Mijatović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF čvrstom odbranom pobedio veterinare
Naredni tekstOpaka igra stomatologe dovela do pobede
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.