Ubedljiva pobeda pravnika

971

Ekipa Pravnog fakulteta sastala se sa košarkašima Učiteljskog fakulteta u drugom kolu Lige Univerziteta u Beogradu, u hali KK “Sava”. Pravnici su porazili učitelje rezultatom 63:25 (13:7, 19:10, 14:8, 17:0).

Finalni dan USSB

 

Učiteljski fakultet se prvi upisao na semafor pogotkom Markovića za dva. Nakon dve promašene trojke Pravnog fakulteta, za tri je pogodio učitelj Skrobonja. Studenti prava nisu ostali dužni, pa je Pavlović pogodio trojku, a odmah u sledećem napadu pogodio i za dva (5:5). Do kraja prve četvrtine, učitelji su ostvarili samo dva poena, dok su pravnici Milisavljević i Nikolić doneli svojoj ekipi novih osam poena (13:7).

Drugu četvrtinu otvorio je trojkom pravnik Gudžulić (16:7). Posle pogotka učitelja Nićiforocića za dva, košarkaš Pravnog fakulteta Gudžulić je u kontranapadu ostvario nove poene (18:9). Pre tajm-auta, student iz Bulevara Kralja Aleksandra, Baltić, pogodio je trojku, dok je u suparničkom timu učitelj Skrobonja takođe pogodio za tri (30:15). Nakon predaha, oba tima ostvarila su po dva poena (32:17).


Sastavi timova
Pravni fakultet Učiteljski fakultet
Baltić J. Marković A.
Lazić N. Groa D.
Pavlović N. Majstorović R.
Miljković L. Tanasković F.
Petrović A. Nićiforović Đ.
Nikolić A. Skrobonja M.
Maksić V. Petrović L.
Gudžulić S. Marković Đ.
Zečević S.
Jakšić L.
Milisavljević O.
U trećoj deonici, trojku je postigao učitelj Marković (32:20). Najaktivniji pravnik u ovoj četvrtini bio je Milisavljević, koji je svom timu dopisao novih pet poena (42:22).
Poslednje poene za Učiteljski fakultet postigao je Marković drugom trojkom, dok je pravnik Nikolić ostvario još dva poena (46:25).

 

Bez obzira na to što je meč bio rešen, pravnici su nastavili sa jakim napadima i postigli 17 poena u poslednjih osam minuta. Učitelji su bili izmoreni i nisu ostvarili pogotke u poslednjoj četvrtini. Pravnik Pavlović, ostvario je sedam poena i upisao još jednu trojku za svoj tim. Za kraj meča, Milisavljević je uz asistenciju kolege Gudžulića zabeležio poslednja dva poena (63:25).

Statistika
Pravni Učiteljski
Poeni 63 25
Šut za 1p 7/11 3/10
Šut za 2p 22/34 5/7
Šut za 3p 4/16 4/23
Defanzivni skokovi 9 5
Ofanzivni skokovi 4 2
Asistencije 13 7
Blokade 4 2
Izgubljene lopte 8 11
Ukradene lopte 5 2
Pored Milisavljevića i Pavlovića, koji su ostvarili po 13 poena, jedan od efikasnijih igrača bio je pravnik Nikolić sa ostvarenih 10 koševa. Nikolić je izjavio:  “Prvu utakmicu smo izgubili jer imamo nove igrače i trebalo nam je vremena da se uhodamo. U ovoj utakmici smo se malo opustili i očekujemo da ćemo naredne utakmice igrati još bolje” , dodao je on.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB