Ubedljiva pobeda pravnica

353

Odbojašice Pravnog fakulteta ubedljivo su savladale ekipu Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 2:0 (25:11, 25:10).  Pravnice su kroz ceo meč imale bolje organizovanu igru, a protivnički tim im je svojim greškama olakšao pobedu.

Finalni dan USSB

Obe ekipe počele su meč koncentrisano, igralo se poen za poen. Pri izjednačenju 4:4, Pravni pravi mini seriju od 3:0 i stiže do 7:4. Seriju servis greškom prekinula je Mutavdžićeva. Ipak, u nastavku su pravnice ušle u bolji ritam igre, što je ekipu FVM-a navelo na greške u igri. Poenima Stanišićeve i Despotovićeve Pravni stiže do 13:6. Veterinarke je zatim zadesio peh kada se povredila jedna igračica. Do kraja seta sui male problem sa organizacijom igre, što je uticalo na rezultat. Rutinski je Pravni stigao do 20:9. Iako je Kovačevićeva odlično servirala, FVM nije uspeo da značajno smanji prednost protivnica. Pravnice vezuju tri poena i osvajaju set rezultatom 25:11.

Sastavi timova
Pravni fakultet Fakultet veterinarske medicine
1 Despotović V. 2 Grujić A.
4 Veljović T. 3 Bacić J.
7 Stanišić T. 5 Ćalasan J.
10 Milenković M. 7 Kovačević K.
11 Blagojević A. 8 Kutanović S.
12 Miloševski Lj. 10 Džogović D.
13 Mutavdžić M. 13 Krstić M.
8 Jovanović S. 15 Nikitović N.
16 Zdravković J.

U drugom setu, Pravni je nastavio sa sigurnom igrom iz provog dela. Brzo su pravnice napravile ubedljivu razliku od 12:2 zahvaljujući odličnom servisu Despotovićeve, ali i greškama protivnica. Ekipu Veterinarskog je mučio loš prijem. Uprkos trudu Kovačevićeve i Kutanovićeve, FVM nije uspevao da se vrati u meč. Razlika u razultatu je samo rasla. Nakon 17:6, Pravni je koristio greške odbojkašica Veterine. Bez mnogo poteškoća, ekipa Pravnog fakulteta osovjila je i drugi set rezultatom 25:10 i tako odnela pobedu u ovom meču.

Statistika
Pravni fakultet Fakultet veterinarske medicine
Poeni iz igre 13 3
Blok poeni 2 /
As 4 2
Servis greške 7 3
Greške iz igre 9 21

Nakon utakmice, odbojkašica pobedničke ekipe Teodora Stanišić smatra da se njena ekipa dobro uigrala za nastavak takmičenja. “Očekujem u nastavku jače utakmice. Mislim da se naša ekipa sada uigrala za dalji period”, izjavila je Stanišićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB