Ubedljiva pobeda Nišlija na startu Međunarodnog studentskog košarkaškog kupa!

207

Tokom drugog dana Međunarodnog studentskog košarkaškog kupa u Rusiji, srpski predstavni Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša  se sastao sa ekipom Kazahstana i zabeležio pobedu ubedljivim rezultatom 45:97 (10:22, 5:29, 27:22, 3:24). Najkorisniji igrač iz redova FSFV-a bio je Stojačić sa postignutih 15 poena, a pratili su ga Raičević i Savić sa po 10 zabeleženih koševa. U suprotnom timu istakao se Hunusov koji je upisao 15 poena.

Finalni dan USSB

Na samom početku meča ekipa iz Srbije prikazala je dominantnu igru napravivši seriju od 10 poena. Kalijev, igrač Kazahstana, uspeo je da prekine seriju Srba košem za dva poena (2:10). Sledeće koševe sa poludistance postigli su Đorđević i Ostojić (2:16), dok je na suprotnoj strani sa nova četiri upisana poena Hunusov predvodio svoju ekipu (6:16). Sledeći koševi bili su postignuti sa linije za slobodna bacanja, Hukov je ostvario polovičan učinak, dok je košarkaš iz Niša precizan bio oba puta (7:18). Minut pre kraja prve deonice Savić je dao koš sa poludistance, dok je trojkom Kapašev pokušao da razigra ekipu Kazahstana (10:20). Zatim je Mladenović postigao dvojku, uvećao vođstvo Srbije i odveo svoju ekipu na pauzu rezultatom 10:22.

Drugu deonicu košem za tri poena otvorio je Raičević, a pratili su ga Ilić i Savić, dok je Mladenović bio precizan sa poludistance. Seriju je na kratko prekinuo Maidekin, polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja i košem za dva poena (13:33). Organizovanim napadom student iz Srbije uspeli su da vežu 12 poena, za koje su bili zaslužni Raičević i Stanković sa po tri poena, dok su Ilić, Savić i Stoiljković upisali po dva poena. Jedini igrač Kazahstana koji je pokušavao da razigra ekipu, Husonov, upisao je dva poena i pokušao da prekine dominaciju suprotnog tima (15:45). Naredne koševe sa poludistance postigli su Ilić, Stoiljković i Stojačić za prednost od plus 36 na kraju prvog poluvremena (15:51).

Treća deonica otpočela je serijom od osam poena Kazahstana, Ajurov i Litvinenko bili su precizni izvan linije 6,75 dok je Maidekin upisao jedan koš za dva poena (23:51). Seriju je na kratko prekinuo Ostojić košem sa poludistance, ali je na suprotnoj strani Hunusov uzvratio preciznim šutem za tri poena (26:53). Sledeći koš za Srbiju, postigao je Ostojić šutem za dva poena. Usledila je serija šuteva sa linije za penale, Husunov je oba puta bio precizan, dok je Mladenović ostvario polovičan učinak (28:56). U nastavku se utakmica igrala koš za koš, Litvinenko je bio precizan izvan linije 6,75. A iz redova Srbije Đorđević i Đorđević-Marinković razigravali su ekipu, obojica upisavši po dva poena (31-60). Zatim je Hunusov bio precizan sa linije za penale, a Mladenović je bio precizan sa poludistance. Istom merom na suprotnoj strani uzvratio je Aitkali, dok je Hukov bio precizan za tri poena (38:62). Seriju Kazahstana prekinuo je Đorđević-Marinković košem za dva poena. Naredni poeni postizali su se sa linije za slobodna bacanja, Hukov i Vitković bili su oba puta precizni (40:66). Pred kraj četvrtine poene za Srbiju postigli su Đorđević-Marinković tri poena i Stojačić koji je oba puta bio precizan sa linije penala, kao i u šutu za dva poena. Poslednji koš u trećoj četvrtini postigao je Hukov, za krajnji rezultat 42:73.

Poslednja deonica potpuno je pripala košarkašima iz Niša. Seriju od pet poena započeo je Stojačić. Hunusov je prekuno seriju košem sa poludistance. Usledila je serija od 17 poena srpskog predstavnika, ekipu su razigravali Raičević i Savić sa po jednom postignutom trojkom. Seriju je polovičnim učinkom sa linije za penale prekinuo Kalijev (45:95). Iste učinke ostvarili su Raičević i Stanković za konačan rezultat 45:97.

 

FOTO: Privatna kolekcija

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB