Ubedljiva pobeda Farmaceutskog fakulteta

613

Košarkaši Farmaceutskog fakulteta savladali su kolege sa Arhitektonskog fakulteta rezultatom 70:45 (17:14, 19:12, 15:8, 19:11) u jedanaestom kolu Lige studenata Univerziteta u Beogradu. Farmaceute je predvodio Pavlović sa upisanih 22 poena, dok je na suprotnoj strani Jelić zabeležio 16.

Finalni dan USSB

Momci sa arhitekture bolje su startovali (0:5), ali nakon što su farmaceuti konsolidovali redove prešli su u vođstvo koje su sa uspehom održali do kraja utakmice. Čvrsta odbrana farmacije rezultirala je čestim promašajima momaka sa arhitekture, pa su svoje poene u prvoj deonici najčešće beležili sa linije penala. Dok su na suprotnoj strani farmaceuti bili skoro nepogrešivi pri šutu za dva. Pobednici su u drugoj četvrtini pružili svoju najbolju igru, iz pet pokušaja pogodili su čak četiri trojke od kojih je jednu u poslednjoj sekundi postigao Jevtić. Na suprotnoj strani momci sa arhitekture pouzdali su se u šut Jelića koji je u ovoj deonici upisao 10 poena. Ekipe su na pauzu otišle pri rezultatu 36:26.

Spisak igrača
 Arhitektonski fakultet Farmaceutski fakultet
7 Pešić 0 Pavlović
8 Dragović 6 Tomić
9 Stanković 13 Đorđević
96 Dimitrije 34 Doberović
12 Popović 77 Popović
3 Jelić 41 Jevtić
26 Bugarić 65 Paunović
93 Čulić
Treću četvrtinu odlikovali su česti promašaji za dva iz redova arhitekture, dok farmaceuti preciznim šutevima uspeli da ostavre najveću prednost u toku meča (48:27). Usledio je pad koncentracije i u ekipi pobednika pa su u poslednja tri minuta upisali svega jednu trojku, dok su košarkaši na suprotnoj strani i pored brojnih promašaja pri šutu za tri uspeli da skokovima u odbrani vežu seriju od 7:0 (51:34). U poslednjih osam minuta farmaceuti su koševe postizali najčešće kroz polaganje, dok je na suprotnoj strani Pešić bio najefikasniji i upisao sedam poena što je bilo nedovoljno da učini utakmicu rezultatski neizvesnom. Meč je završen rezultatom 70:45.
Statistika
Statistika: Arhitektonski fakultet Farmaceutski fakultet
 1 poen 11/17 2/8
2 poena 8/37 25/43
3 poena 6/23 6/17
Izgubljene lopte 10 7
Ukradene lopte 4 8
Ofanzivni skokovi 8 14
Defanzivni skokovi 5 8
Asistencije 2 2
Blokade

 

0 2
Nakon meča, najefikasiniji igrač Farmaceutskog fakulteta Pavlović naveo je da su utakmice koje igraju tokom ove sezone samo priprema za narednu. „Treniramo da bismo se pripemili za sledeću sezonu, da bismo se uigrali. Neodstaju nam neki igrači, oslabljeni smo ali zadovoljan sam igrom svoje ekipe”, naveo je Pavlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBasket 3×3: Najava drugog vikenda USSB lige
Naredni tekstDrakulićeva za treću pobedu Mašinskog!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.