Ubedljiva pobeda biologije nad Fakultetom za fizičku hemiju

888

Košarkaši Biološkog fakulteta su odneli ubedljivu pobedu nad Fakultetom za fizičku hemiju rezultatom 57:27(16:8, 12:4, 21:5, 23:10) u petom kolu košarkaške Lige Univerziteta u Beogradu. Utakmica je odigrana ovog vikenda u hali Radivoj Korać. Najistaknutiji igrač utakmice bio je Džebrić sa 19 upisanih poena i četiri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu biolozi su započeli oštrom igrom, dok su njihovi protivnici od samog starta pokazali nedovoljnu spremnost. FFH-ovci nisu imali nijedan uspešan napad gotovo celu četvrtinu, od ruke im nisu išle ni trojke na koje su pokušavali da se oslone. Biolozi su iskoristili njihovu haotičnu igru, ređali su poen za poenom i stekli veliku prednost. Do kraja deonice nastavili su laganim ritmom i okončali su je rezultatom 16:8.

Sastavi timova
Fakultet za fizičku hemiju Biološki fakultet
Mladenović D. Jeremić F.
Bukara M. Džebrć M.
Gambiroža S. Zbiljić M.
Joksimović A. Tica A.
Perić J. Radoš S.
Amorić S. Kalinić K.
Šekularac A. Đorđević N.
Cerović O. Barišić B.
Drugu deonicu obe ekipe su nastavile sličnom igrom kao i u prethodnom delu. Hemičari nisu imali većeg uspeha u napadima, tokom cele četvrtine dali su svega četiri poena, što je bilo tri puta manje od protivnika. Košarkaši  biologije su bez problema nizali koševe, svaki napad im je bio dobro organizovan i završavao se poenima, čemu je doprinela i jako slaba odbrana protivnika. Prvo poluvreme meča je završeno rezultatom 28:12 za biologe.

Na početku trećeg dela utakmice igrači fizičke hemije su pokazali spremost i želju da isprave dotadašnji rezultat. Uspevali su da dođu do lopte i kretali su u kontranapade, na šta su njihovi protivnici odgovarali čvrstom odbranom i nisu im dozvolili da pribeleže potrebne poene. Biolozi su konstantno povećavali prednost i na kraju četvrtine ostvarili rezultat 49:17.

U poslednjoj deonici su ekipe pokazale svoju najbolju igru. Hemičari su igrali skladno i davali su koševe, uspevali su da se probiju u protivnički reket i da zaustave njihove napade, što im u prethodnim četvrtinama nije polazilo za rukom. Kao odgovor na to, biolozi su počeli da igraju agresivnije i u ovoj četvtini su zabeležili najveći broj poena (23). Svojom igrom se istakao Džebrić sa osam datih koševa, a odmah iza njega bio je njegov saigrač Barišić, a utakmica se završila rezultatom 72:27.

Statistika
Fakultet za fizičku hemiju Biološki fakultet
Poeni 27 72
Šutza 1p 7/16 10/12
Šutza 2p 7/18 22/32
Šutza 3p 2/21 6/15
Defanzivni skokovi 11 8
Ofanzivni skokovi 9 17
Asistencije 5 11
Blokade 6 9
Izgubljene lopte 35 24
Ukradene lopte 7 13
Po završetku meča Miloš Zbijić, centar pobedničke ekipe je izjavio da njegova ekipa i on za sada očekuju prolazak u drugi krug. „Ovo je bila odlična utakmica za uigravanje, zadovoljan sam kako su moji saigrači odgrali utakmicu. Zahvalio bih se i protivnicima na fer i korektnoj utakmici. Sada se okrećemo narednom meču“, rekao je Zbiljić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB