Ubedljiva pobeda Belorusa!

165

Drugi meč grupe A na internaconalnom studentskom košarkaškom turniru odigran je između ekipa iz Grčke i Belorusije. Meč je završen rezultatom 52:77 (13:26, 14:12, 13:17, 12:22) u korist beloruskog tima. Najkorisniji igrač pobedničke ekipe bio je Jauheni Belijanku koji je postigao je 28 poena, dok je na suprotnoj strani ekipu razigravao Panajotis Koukakis sa upisanih 19 poena.

Finalni dan USSB

U prvoj četvrtini dominantna igra Belorusa rezultirala je značajnom prednošću na početku utakmice. Najrazigraniji u timu vodeće ekipe bio je Belijanku koji je zabeležio 12 poena, dok je na suprotnoj strani, kod Grka, Koukakis bio raspoložen i upisao šest koševa, a pratio ga je Kantarakijas sa postignutih pet poena. Rezultat na kraju prve deonice bio je 13:26.

U drugoj četvrtini Grci su pružili otpor i košem razlike dobili tu deonicu (14:12). Koukakis postigao je devet koševa za reprezentaciju Grčke. Na suprotnoj strani Jusijevič je upisao pet poena. Rezultat pre početka poluvremena bio je 27:38.

Tokom treće četvrtine organizovanom igrom ekipa iz Beorusije uspela je da obezbedi značajniju prednost postigavši 17 poena (13:17). Pet koševa upisao je je Belijanku, dok su ga Bliznyk Vladislau i Rubinsteyn Roman pratili sa po tri zabeležena poena. U protivničkoj ekipi istakli su se Tselios Konstantinos koji je upisao pet poena i njegove kolege Citouras i Hazapis sa po tri postignuta poena. Treća deonica završena je rezultatom 40:55.

Poslednja četvrtina pripala je timu iz Belorusije ubedljivim rezultatom 12:22. Glavna karika pobedničke ekipe bio je Belijanku, zabeležio je devet poena. Kod Grka istakao se Palanca koji je upisao pet poena,a pratio ga je Koukakis sa četiri postignuta koša. Krajnji rezultat bio je 52:77.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB