Ubedljiv trijumf farmaceutkinja!

544

Farmaceutski fakultet došao je do novih bodova pobedom nad timom Tehnološko-metalurškog fakulteta u okviru šestog kola lige Univerziteta u Beogradu rezultatom 52:23 (12:4, 12:8, 12:3, 16:8). Farmaceutkinje su tokom celog meča bile u vođstvu za šta je najzaslužnija bila košarkašica sa brojem 10, Jelovac, koja je postigla 15 poena. U redovima TMF-a istakla se Bukvićeva sa 15 poena.

Finalni dan USSB

Meč je započeo poenima Farmaceutskog fakulteta, tačnije Vujanovićeve koja je bila precizna sa distance. Stojkovićeva je poentirala na asistenciju Radovićeve, dok je sa druge atraktivno dodavanje Radovanovićeve ispratila Bukvićeva poenima i smanjila prednost farmaceutkinja na 4:2. Usledila je mini serija Farmaceutskog fakulteta od 5:0 tokom koje su poene postizale Radovićeva i Vujanovićeva. Bukvićeva je nakon ofanzivnog skoka postigla koš kojim je prekinula ovu seriju i rezultat promenila na 9:4. Nakon novog koša Radovićeve, ekipe nisu uspele da pogode sve do par sekundi pre kraja ovog dela utakmice. Stojkovićeva je iznudila slobodna bacanja i pogodila samo jedno te se prva četvrtina završila rezultatom 12:4 za ekipu Farmaceutskog fakulteta.

Drugu četvrtinu obeležile su dobre odbrane obe ekipe. Vujanovićeva je „probila led“ košem nakon pasa Radovićeve. Uzvratila je Grumićeva sa njenih dva poena. Rezultat je iznosio 14:6. Ekipa TMF-a je ušla bolje u ovu četvrtinu i postigla nove poene preko Bukvićeve koja je pogodila iz teške pozicije. Odgovor je usledio iz sledećeg napada kada je Vujanovićeva iz ofanzivnog skoka došla do novog koša. Usledila je nova mini serija farmaceutkinja od 5:0 i nakon toga rezultat je iznosio 21:8. TMF je uspeo da iznudi slobodna bacanja koja je konvertovala Grumićeva. Četvrtina je završena pogotkom van linije 6,75 metara. Stojkovićeva je primetila Jelovac koja je uputila precizan šut ka košu. Farmaceutski fakultet vodio je na poluvremenu rezultatom 24:12.


Sastavi timova

Farmaceutski fakultet

Tehološko-metalurški fakultet

4 Elez J. 7 Radović S.
5 Radović A. 9 Grumić B.
8 Stanković S. 10 Bukvić V.
10 Jelovac J. 12 Radovanović J.
11 Berbatović M. 24 Puljević N.
12 Stojković N.
17 Vujanović D.
Treća deonica započela je neefikasno uz nekoliko izgubljenih lopti na obe strane. Na prvi koš čekalo se čak tri minuta. Stankovićeva je poentirala, a asistenciju je upisala Radovićeva. Rezultat je nakon još jednog koša farmacije, ovog puta preko Elez iznosio 28:12. Nakon pet minuta bez poena u ovoj četvrtini, Tehnološko-metalurški fakultet je postigao trojku, Grumićeva je bila precizna. Rezultat je glasio 30:15. Serijom od 6:0 farmacija je završila ovaj period igre. Pogađale su sa svih pozicija Radovićeva, Elez i Stojkovićeva dok su sa druge strane svoje šuteve promašile Grumićeva i Bukvićeva. Na predah se otišlo rezultatom 36:15 za farmaceutkinje.

Potez utakmice viđen je početkom četvrtog perioda. Elez se zaletela ka košu i pokušala da postigne nove poene, ali ju je blokirala Bukvićeva. Stankovićeva je bila polovična sa linije penala, a sa druge strane i Bukvićeva. Rezultat je bio 37:16. Jelovac je u tim momentima bila najraspoloženija i predvolila je ekipu. Pogađala je sa distance, poludistance i povećala prednost Farmacije na 41:16. Radovanovićeva je odgovorila poenima na asistenciju Puljevićeve i tako smanjila na 41:18. Jelovac je nastavila da popravlja svoj košgeterski učinak pogodivši za tri poena. Nakon nje svoje šuteve je pogodila Stojkovićeva promenivši rezultat na 50:20. Do kraja utakmice precizne su još bile Stojkovićeva i Jelovac za farmaciju, a Bukvićeva za TMF. Meč je završen pobedom farmaceutkinja (52:23).

Statistika

Farmaceutski fakultet

Tehnološko-metalurški fakultet

Šut za 1 poen 3/12 4/8
Šut za 2 poena 20/42 8/27
Šut za 3 poena 3/7 1/6
Defanzivni skokovi 12 11
Ofanzivni skokovi 9 5
Asistencije 11 5
Blokade / 1
Izgubljene lopte 5 13
Ukradene lopte 4 2
Košarkašica Farmaceutskog fakulteta Jovana Jelovac, smatrala je da je njena ekipa zasluženo došla do pobede. „Očekivale smo pobedu s obzirom na lošiju formu ekipe TMF-a. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i zbog toga smo ostvarile ovu pobedu“, kratka je bila Jelovac.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB