Turizmolozi bez problema sa informatičarima

327

Visoka turistička škola pobedila je ekipu Visoke škole za informacione tehnologije rezultatom 45:38, po četvrtinama (16:4, 8:6, 4:16, 17:12). Turizmolozi su zahvaljujući dobro odigranoj prvoj četvrtini imali konstantno vođstvo na utakmici.

Sastavi timova
Visoka škola za I.T.H.S. Visoka turistička škola
Stanić O. Ilić L.
Mikić A. Kolaković A.
Tomić L. Simić A.
Pešut M. Lazić  P.
  Milisavljević L. Ilić N.
Obradović M. Balonožić A.
Miletić L. Jovović N.
Terzić D. Radisavljević U.
Miladinović O.
Finalni dan USSB

Studenti turističke su već prvi napad pretvorili u poene. Precizan za tri poena bio je Lazić. Ubrzo, isti igrač je bio precizan za dva tako da su turizmolozi već na startu imali prednost od 5:0. Na drugoj strani, Stanić i Obradović su smanjili prednost. Na 13:3 turizmolozi su povećali na nepunih dva minuta do kraja prve četvrtine. Redom su pogađali Jovović i Miladinović ispod koša, a za tri poena dobro raspoloženi bek Lazić. Studenti informacionih tehnologija nisu pronašli rešenje za raspoložene turizmologe i njihovu igru. Do kraja deonice, Ilić je ,,stepbekom“ pogodio trojku i popularno rečeno „pocepao“ mrežicu. Ubrzo, četvrtina je završena rezultatom 16:4 u korist studenata turističke škole.

Druga deonica započeta je serijom promašaja na obe strane. Nijedan tim nije postigao poen tri minuta. Tada je osmica turizmologa, Lazić, vezao dve trojke i serijom 6:0 povećao prednost svoje ekipe na 22:6. Na drugoj strani za dva poena bio je precizan Mikić. Posle ovog koša, krilni centar informatičara Miletić je napravio svoj peti prekrašaj pa je napustio igru. Nakon tajmauta obe ekipe su zaigrale jaču odbranu. Do kraja četvrtine kod informatičara su pogodili prvo Mikić a zatim i  Obradović. Smanjili su prednost na 22:10. Ipak, na pauzu se otišlo pri rezultatu 24:10 u korist turizmologa. Poslednji koš u ovom delu postigao je centar Miladinović.

Trećih deset minuta bolju košarku odigrali su studenti informacionih tehnologija. Poboljšali su igru u odbrani, nisu dozvoljavali lake šuteve, a u napadu su bili konkretniji. Predvodio ih je pre svega Mikić, ali je značajan doprinos imao i Pešut. Ovaj igrač je u trećoj četvrtini postigao sedam poena a bio je dobar i u odbrani, pre svega u skoku. Ovim pogocima informatičari su spustili svoj rezultatski minus spustili na jednocifren. Na semaforu je tada pisalo 28:20 u korist turizmologa. Posle tajmauta, poslednji napad studenata informacionih tehnologija u poene je pretvorio Obradović košem pod faulom uz zvuk sirene. Naknadno je realizovao slobodno bacanje i  prednost turizmologa je smanjio na 28:26.

Četvrtu deonicu su kvalitetnije odigrali studenti turističke škole. Već na samom početku vezali su dve trojke. Precizni su bili oba puta nakon asistencije Lazića, Ilić i petnaestica Jovović. Ubrzo su studenti turističke ponovo imali prednost od plus 10. Nakon tajmauta sredinom poslednjeg dela, informatičar Pešut je vezao dve trojke i na taj način pokušao da održi rezultatski priključak. Međutim, zafalila mu je pomoć saigrača. Na drugoj strani, turizmolozi su postigli devet poena i u tom momentu je na semaforu pisalo 42:35 u njihovu korist. Do kraja utakmice, centar tehnologa Pešut je postigao tri poena za 42:38. Ispostaviće se, ovaj rezultat je pisao na semaforu nakon 40 odigranih minuta.

Statistika
Visoka škola za I.T.H.S. Visoka turistička škola
Poeni 38 45
Šutza 1p 5/11 5/10
Šutza 2p 12/29 5/14
Šutza 3p 3/14 10/26
Defanzivniskokovi 15 18
Ofanzivniskokovi 6 4
Asistencije 4 5
Blokade 0 1
Izgubljenelopte 5 6
Ukradenelopte 0 3

Najbolji kod turista je bio Lazić sa 22 poena i sedam asistencija. Pešut je bio najefikasniji u poraženom timu sa datih 17 poena, pet skokova i dve asistencije.

Simić, šestica turizmologa nije krio zadovoljstvo nakon nove pobede svog tima. „Pohvalio bih svoju ekipu na zalaganju i trudu. Ovo je sigurno jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali u prethodne dve sezone. Sledeći cilj kojem težimo je plasman u polufinale a zatim i napad na medalju“, izjavio je Simić.

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRutinska pobeda veterinara protiv FPN-a
Naredni tekstEkonomisti slavili protiv RGF-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.