Turisti slomil otpor Železničara

233

Košarkaši Visoke turističke škole savladali su ekipu Visoke železničke škole rezultatom 52:38 (12:8, 4:15, 16:1, 20:14) u okviru USSB lige. Železničari su dobro odigrali prvo poluvreme, ali je presudna bila treća četvrtina gde su postigli samo jedan poen, što je Turistička znala da kazni.

Finalni dan USSB

Jevtić je na početku utakmice prednjačio u ekipi Turističke sa četiri uzastopna poena na asistencije Lazića i Batnožića. Sa druge strane, Kundačina je postigao prvi koš za Železničare posle uvodnih minuta bez poena, ali je na to odgovorio Simić pogodivši sa distance. Tursiti su kontrolisali skok igru, igrali agresivnu odbranu na pleju Železničke što je rezultovalo ukradenim loptama i poenima u tranziciji. Ipak, ni Železnička nije bila bez raspoloženih igrača, pa je Popović smanjio na 6:7 sa dva pogotka za dva poena. Na ovu seriju je odgovorio Jevtić sa pet vezanih poena i tako doneo plus šest svojoj ekipi. Kundačina je svojim četvrtim poenom smanjio prednost Visoke turističke na kraju prve četvrtine (12:8).

Druga deonica je protekla u znaku Vranića sa Visoke železnike. Ovaj bek je pogodio tri trojke u ovom periodu i tako vodio svoju ekipu do preokreta i plusa od sedam poena na poluvremenu u korist Železničara (23:16). Visoka turistička je bila dosta slabija u odnosu na prvi period igre. Slabo su gradili svoj reket, a izgubljene lopte su bile veliki problem. Greška je grešku stizala, a Železničari su pametnom igrom to koristili. Nikčević i Jevtić su bili jedini strelci poena u ovom periodu za Turističku, pa su u drugom poluvremenu morali dosta bolje da komuniciraju i isprave nedostatke iz druge četvrtine.

Statistika
Visoka turistička škola Visoka železnička škola
Poeni 52 38
Šut za 1p 8/10 1/2
Šut za 2p 19/32 14/34
Šut za 3p 2/12 3/19
Defanzivni skokovi 21 17
Ofanzivni skokovi 7 12
Asistencije 16 5
Blokade 1 3
Izgubljene lopte 11 13
Ukradene lopte 7 7

Kako je izgledala druga deonica za Višu turističku, tako je bilo Železničkoj u trećem periodu ove utakmice. Ništa im nije polazilo za rukom, šut je stao, izgubljenih lopti je bilo previše, a to su Lazić i Jevtić na najbolji način koristili. Viša Železnička u prvih nekoliko minuta drugog poluvremena nije uputila šut na koš, a jedini poen je postigao Kundačina sa linije oenala. Šut za dva poena je bio glavni pokretač preokreta (6/7) Turista u ovom delu igre. Ponovo su povratili prednost, koja pred početak poslednje četvrtine iznosila najvećih plus osam (32:24).

Poslenji kvartal ovog meča je Visoka turistička iskoristila kako bi učvrstila svoju prednost. Lazić i Simić su bili duo koji je vodio Turiste do konačnog trijumfa. Batnožić im se pridružio i uz neke bitne poene je bio zadatak za koji Železničari nisu imali rešenja. Kundačina je bio veoma dobar pod košem u timu Železničke u poslednjoj četvrtini. Postigao je osam poena i uhvatio nekoliko lopti u pokušaju da svojoj ekipi donese prvi trijumf u  novoj sezoni. Turistička je, međutim, dobrom odbranom to onemogućila i mirno privela utakmicu kraju. Rezultat je posle poslednjeg zvuka sirene bio 52:38.

Sastavi timova
Visoka turistička škola Visoka železnička škola
Batnožić Popović
Kolaković Delibašić
Simić Vranić
Radisavljević Novaković
Nikčević Petrović
Lazić Kundačina
Jevtić

Najefikasniji u timu Visoke turističke je bio Jevtić sa 17 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani Kundačina zabeležio 15 poena i 10 skokova.

Jedan od predvodnika Turističke Aleksa Simić je rekao da je zadovoljan pobedom, iako njegova ekipa nije igrala dobro.

Ušli smo nonšalantno u ovu utakmicu, ali je bitno da smo pobedili. Loše smo igrali i nadam se da nam se to neće dešavati u budućim utakmicama“, rekao je bek Turista.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB