Trojkaši i Filozofi za pomoć ugroženima

300

U okviru humanitarnog turnira “Trojka iz bloka”, u organizaciji Sportskog udruženja Filozofskog fakulteta “Mladost” i humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, prikupljeno je 25.000 dinara i ta suma će biti namenjena najugroženijim srpskim porodicama  sa više dece.

Finalni dan USSB

Humanitarni turnir u šutiranju trojki održan je u sportskoj sali Filozofskog fakulteta, a za učešće se prijavilo oko 70-oro takmičara koji su na taj način doprineli akciji. Oni koji nisu želeli da se takmiče, svoj doprinos su mogli da ostave u nekoj od kutija na štandovima Filozofskog fakulteta. Pobednik turnira bio je Nikola Pejović, dok su drugo, odnosno treće mesto osvojili Vladimir Žunjić i Bojan Todorović.

Humanitarna akcija “Trojka iz bloka” pokrenuta je 2012. godine iz novobeogradskog 23. bloka od strane humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” i do sada je obišla više gradova u Srbiji, ali i u regionu i šire.

Jedan od predstavnika Sportskog udruženja Filozofskog fakulteta Bogdan Pantić ističe da je “Trojka iz bloka” odlična prilika da sportsko udruženje “Mladost” nastavi sa humanitarnim aktivnostima. “Momci i devojke iz “Srbi za Srbe” su nekoliko puta pokazali da su sve njihove akcije uspešne i zato se Filozofski fakultet odlučio da sarađuje baš sa njima. Ono što je još bitnije je da postoji potpuna transparentnost u tome gde odlaze novčana sredstva koja se prikupe na njihovim humanitarnim aktivnostima”, objašnjava Pantić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB