Trilinzi Petraševića i Aleksića za nastavak borbe za peto mesto futsalera

1403

Nakon poraza od Univerziteta Minjo minimalnim rezultatom u četvrtfinalu, futsaleri Univerziteta iz Beograda nastavili su takmičenje na igrama u Koimbri pobedom nad Norveškom školom ekonomije rezultatom 12:0 (6:0) i u borbi za peto mesto poslednjeg dana turnira igraće sa ukrajinskim Univerzitetom Petro Mihila.

Finalni dan USSB

Srpski tim bolje je ušao u utakmicu od Norvežana i već u prvom minutu došao je do prednosti. Nakon faula koji je načinio Kolandsrud i žutog kartona Grindeland Bratena, penal za Beograđane iskoristio je Minić. Nije se dugo čekalo na nove pogotke srpskih futsalera. Na semaforu je pisalo 2:0 nakon što je u četvrtom minutu mrežu zatresao Arsić, a samo tridesetak sekundi kasnije na 3:0 povećao je Petrov. Trener Beogradskog univerziteta zatražio je tajm-aut početkom osmog minuta, ne bi li njegovi igrači malo predahnuli. Posle pauze, srpski predstavnici stali su na loptu i nisu svim silama napadali ka golu norveške ekipe, ali u petnaestom minutu u listu strelaca ipak se upisao i Petrašević. Poslednjih pet minuta obeležio je Aleksić iz redova Beograskog univerziteta, koji je za 5:0 pogodio u šesnaestom minutu, a konačan rezultat prvog poluvremena postavio je na četiri sekunde pre isteka vremena, upisavši svoj drugi gol na susretu (6:0).

Očigledna razlika u kvalitetu donela je Beogradskom univerzitetu i u nastavku meča veliki broj golova. Igrači iz Norveške nastavili su da prave prekršaje preko Kolandsruda i Grindeland Bratena, dok u napadu nisu ozbiljno uspevali da priprete srpskom univerzitetu. Sa druge strane, raspoloženi beogradski futsaleri nastavili su tamo gde su stali u prvom delu i stvarali su prilike gotovo u svakom napadu. Odbrana norveške škole nije mogla da izdrži mnogobrojne nalete Beogradskog univerziteta, te je rezultat i u drugom poluvremenu bio preslikan kao onaj iz prvog. Strelci šest golova za Univerzitet iz Beograda u nastavku bili su Ratković, Vicić, svoj drugi gol dao je Petrov, Aleksić je još jednim golom kompletirao het trik, a da ne bude jedini igrač sa tri gola pobrinuo se Petrašević, koji je postigao još dva gola. Utakmica je završena sa ubedljivih 12:0 u korist Beogradskog univerziteta.

Poslednjeg dana igara u Koimbri, futsaleri Univerziteta iz Beograda sastaće se u borbi za peto mesto sa Univerzitetom Petro Mohila iz Ukrajine, koji je u najuzbudljivijoj utakmici dana nakon zaostatka od 6:0 na poluvremenu, u nastavku preokrenuo protiv portugalskog Univerziteta Beira Interior i na kraju slavio rezultatom 8:7. Utakmica između srpskog i ukrajinskog predstavnika na programu je u subotu od 8:30 po lokalnom, odnosno 9:30 po srednjoevropskom vremenu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB