Trijumf Medicinskog fakulteta na startu sezone!

1127

Odbojkaši Medicinskog fakulteta ostvarili su pobedu u meču protiv ekipe Stomatološkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:19, 25:20) u okviru drugog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Najistaknutiji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Rašić sa postignutih 13 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Miljković sa 9.

Finalni dan USSB

Duga razmena na početku ovog susreta pripala je odbojkašima Medicinskog fakulteta i nagovestila veliku borbu u nastavku. Nakon greške Draganjca, Medicinski fakultet je poveo 2:0, a prvi ozbiljan napad Stomatološkog fakulteta realizovao je srednji bloker Zimonjić (1:2). Medicinski fakultet je poenima Pavlovića, Rašića i Bačevića sticao minimalnu rezultatsku prednost, a Stomatološki fakultet je poveo prvi put na utakmici nakon što je Božović iskoristio loš prijem protivnika i smečovao prvu loptu u kontri (11:10). Igra poen za poen nastavljena je do rezultata 17:17 kada je Petković realizovao visoku loptu tehničara Bačevića. Rašićev prvi poen iz bloka (18:17), a potom i snažan smeč po dijagonali doneli su Medicinskom fakultetu dva poena prednosti i primorali Stomatološki fakultet da zatraži prvi timski tajm-aut (19:17). Uspešnim napadom Miljkovića, Stomatološki fakultet je došao na poen zaostatka (19:20), međutim Rašić je još jednom poentirao (21:19). Na servis je otišao Petković i završnica je u potpunosti pripala ekipi Medicinskog fakulteta – Jordanov je upisao svoj drugi poen iz bloka, a potom realizovao i prvi tempo za 23:19. Rašić je još jednom savladao blok protivnika i Medicinskom fakultetu doneo prvu set loptu koju je iskoristio Pavlović (25:19).


Sastavi timova

Medicinski fakultet

Stomatološki fakultet

7 Nikolić Luka 18 Božović Momir
18 Stanković Nikola (L) 15 Pavlović Ognjen (L)
1 Mićić Aleksa 1 Kordić Predrag
2 Ilić Luka 5 Prvulović Marko
3 Jevtić Ivan 6 Miljković Martin
9 Bačević Saša 7 Draganjac Mihailo
13 Rašić Aleksandar 8 Zimonjić Marko
14 Jordanov Marko 10 Radivojević Ognjen
17 Pavlović Aleksandar 11 Popović Nikola
22 Petković Siniša

Drugi period igre počeo je serijom poena Medicinskog fakulteta, a zbog problema na prijemu Stomatološki je zatražio prvi tajm-aut pri rezultatu 2:7. Kratka pauza nije poremetila srednjeg blokera Jordanova koji je odservirao as (8:2), ali ni Jevtića koji je izblokirao napad Božovića za najveću rezultatsku prednost koju je jedna ekipa imala na ovom meču (9:2). Međutim, momentum je prešao na stranu Stomatološog fakulteta koji je u nastavku manje grešio i poenima Miljkovića, Božovića i Draganjca izjednačio rezultat (16:16), a potom i poveo preciznim napadom Popovića (17:16). Medicinski fakultet je držao rezultatski priključak i blokom Jordanova preokrenuo u svoju korist (20:19). Rašić je iz zone dva smečovao po bloku protivnika, Jordanov je još jednom zaustavio napad Miljkovića (22:20), a onda je usledila serija grešaka Stomatološkog fakulteta. Draganjac je poslao loptu u aut i tako doneo pobedu Medicinskom fakultetu u prvom meču ove sezone (25:20).

Statistika

Medicinski fakultet

Stomatološki fakultet

Poeni iz igre 24 18
Greške iz igre 10 12
As servis 1 2
Servis greške 6 5
Poeni iz bloka 8 3
Siniša Petković, odbojkaš Medicinskog fakulteta, nije krio zadovoljstvo nakon ostvarene pobede. „Tradicionalno, prvi meč u sezoni je najteži. Čestitam protivniku na dobroj igri, mojim momcima na savršenoj igri i odličnom prijemu. Dobro smo realizovali sve šanse koje smo imali. Prvi set smo gotovo rutinski dobili, a u drugom smo krenuli furiozno. Imali smo mali pad koncentracije koji su oni dobro iskoristili, ali pravovremeni tajm-aut ih je poremetio i na kraju smo meč uspešno završili.“  Dodao je da je njegova ekipa već uigrana i spremna da u nastavku takmičenja beleži što bolje rezultate. „Primarni cilj ove sezone je što bolji plasman. Nemamo više izgovor da je ovo mlada ekipa. Igramo već treću ili četvrtu sezonu u ovom sastavu, dosta smo iskusniji i dosta mečeva je iza nas. Trudićemo se da doguramo što dalje“, rekao je Petković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB