Trijumf FON-a protiv TMF-a

488

Futsalerke Fakulteta organizacionih nauka ostvarile su novu pobedu u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. One su u petom kolu rezultatom 6:0 (3:0) slavile protiv ekipe Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Finalni dan USSB

 

Poršlogodišnje vicešampionke bolje su otvorile utakmicu. Nakon nepunih četiri minuta igre futsalerke FON-a došle su do prednosti od 1:0. Pavićevićeva je povukla polukontru, dodala do Marije Panić koja je preciznim udarcem savladalu golmana TMF-a. Nastavila je ekipa iz Ulice Jove Ilića sa ofanzivom i brzim napadima. Zapretile su preko Jelene Panić, ali je njen šut je otišao preko gola. Međutim, u igrao se šesti minut kada je FON duplirao prednost, a u strelce se upisala Drobnjakova (2:0). Devojke sa TMF-a nisu uspevale da preuzmu inicijativu i konsoliduju napad te je Asanovićeva bila bez mnogo posla u prvom poluvremenu. Najozbiljniju priliku futsalerke TMF-a imale su preko Vasiljevićeve čiji je šut zaustavila golmanka FON-a. Do kraja poluvremena drugoplasirana ekipa prošlogodišnjeg prvenstva uspela je da postigne još jedan pogodak. Bogdanovićeva je asistirala Pavićevićevoj za njen prvi pogodak na utakmici (3:0).

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Futsalerke FON-a su igrale čvrsto u odbrani i organizovano u napadu. Imale su šanse preko Kostićeve i Jelene Panić, ali je oba puta Mandićeva sigurno intervenisala. Međutim, snažan šut koji je, kapiten FON-a, Jovanovićeva uputila u 19. minutu  bio je neodbranjiv za golmanku TMF-a. Nije dozvolila ekipa Fakulteta organizacionih nauka niti u jednom trenutku protivničkoj ekipi da preuzme kontrolu nad utakmicom. Pretile su kako šutevima sa distance, tako i nakon brzih i uigranih akcija. Do novog pogotka FON je stigao u 20. minutu utakmice. Pavićevićeva je oduzela loptu na sredini terena, zaobišla dve futsalerke protivničke ekipe i preciznim udarcem po drugi put se upisala u strelc (5:0). Pokušale su igračice TMF-a da ublaže poraz. Prilike su imale Todorovićeva i Vasiljevićeva, međutim nisu uspele da savladaju Asanovićevu. Na drugoj strani, do kraja utakmice FON je postigao još jedan pogodak. Marija Panić je u 29. minutu meča postigla svoj drugi gol za 6:0, što je bio i konačan rezultat.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Tehnološko-metalurški fakultet
Jovanović K. Mandić M.
Drobnjak T. Raković A.
Kostić A. Vasiljević M.
Pavićević B. Gudurić S.
Bogdanović I. Todorović M.
Panić M. Stojković M.
Panić J.
Jeremić J.
Dujić K.
Asanović A.
Po završetku utakmice, kapiten FON-a Kristina Jovanović istakla je da je zadovoljna zbog pobede i dobre igre svoje ekipe: “Mislim da smo kontrolisale igru u svim njenim segmentima i bile smo po mom mišljenju odlične. Nismo bile u punom sastavu, dve igračice su na žalost povređene, neke su otišle na turinir, ali mislim da smo odradile sve što se od nas očekivalo. Trenutno držimo prvo mesto u grupi, zadovoljna sam i prethodnim utakmicama. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnji plasman, a u finalu ćemo videti”, izjavila je Jovanovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB