Trijumf FON-a protiv TMF-a

437

Futsalerke Fakulteta organizacionih nauka ostvarile su novu pobedu u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. One su u petom kolu rezultatom 6:0 (3:0) slavile protiv ekipe Tehnološko-metalurškog fakulteta.

 

Poršlogodišnje vicešampionke bolje su otvorile utakmicu. Nakon nepunih četiri minuta igre futsalerke FON-a došle su do prednosti od 1:0. Pavićevićeva je povukla polukontru, dodala do Marije Panić koja je preciznim udarcem savladalu golmana TMF-a. Nastavila je ekipa iz Ulice Jove Ilića sa ofanzivom i brzim napadima. Zapretile su preko Jelene Panić, ali je njen šut je otišao preko gola. Međutim, u igrao se šesti minut kada je FON duplirao prednost, a u strelce se upisala Drobnjakova (2:0). Devojke sa TMF-a nisu uspevale da preuzmu inicijativu i konsoliduju napad te je Asanovićeva bila bez mnogo posla u prvom poluvremenu. Najozbiljniju priliku futsalerke TMF-a imale su preko Vasiljevićeve čiji je šut zaustavila golmanka FON-a. Do kraja poluvremena drugoplasirana ekipa prošlogodišnjeg prvenstva uspela je da postigne još jedan pogodak. Bogdanovićeva je asistirala Pavićevićevoj za njen prvi pogodak na utakmici (3:0).

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Futsalerke FON-a su igrale čvrsto u odbrani i organizovano u napadu. Imale su šanse preko Kostićeve i Jelene Panić, ali je oba puta Mandićeva sigurno intervenisala. Međutim, snažan šut koji je, kapiten FON-a, Jovanovićeva uputila u 19. minutu  bio je neodbranjiv za golmanku TMF-a. Nije dozvolila ekipa Fakulteta organizacionih nauka niti u jednom trenutku protivničkoj ekipi da preuzme kontrolu nad utakmicom. Pretile su kako šutevima sa distance, tako i nakon brzih i uigranih akcija. Do novog pogotka FON je stigao u 20. minutu utakmice. Pavićevićeva je oduzela loptu na sredini terena, zaobišla dve futsalerke protivničke ekipe i preciznim udarcem po drugi put se upisala u strelc (5:0). Pokušale su igračice TMF-a da ublaže poraz. Prilike su imale Todorovićeva i Vasiljevićeva, međutim nisu uspele da savladaju Asanovićevu. Na drugoj strani, do kraja utakmice FON je postigao još jedan pogodak. Marija Panić je u 29. minutu meča postigla svoj drugi gol za 6:0, što je bio i konačan rezultat.

Sastavi timova
Po završetku utakmice, kapiten FON-a Kristina Jovanović istakla je da je zadovoljna zbog pobede i dobre igre svoje ekipe: “Mislim da smo kontrolisale igru u svim njenim segmentima i bile smo po mom mišljenju odlične. Nismo bile u punom sastavu, dve igračice su na žalost povređene, neke su otišle na turinir, ali mislim da smo odradile sve što se od nas očekivalo. Trenutno držimo prvo mesto u grupi, zadovoljna sam i prethodnim utakmicama. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnji plasman, a u finalu ćemo videti”, izjavila je Jovanovićeva.

Fejsbuk komentari