Tri od tri za Pravni fakultet UNION!

489

U okviru četvrtog vikenda Basket 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a momci sa Pravnog fakulteta UNION savladali su tri ekipe. Prvi na megdan izašli su im basketaši Studentskog grada blok 1, a utakmica je završena rezultatom 21:11. U narednom meču sačekali su ekipu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i slavili rezultatom 17:12. Poslednju utakmicu pravnici su odigrali sa basketašima Beogradske politehnike i savladali ih 21:12.

Finalni dan USSB


Spisak igrača
Pravni fakultet Union Studenstski grad blok 1
8 Stankovski 2 Golubović
10 Bošković 5 Jakšić
7 Blagojević 6 Krstić
10 Mićović
Statistika
Pravni fakultet Union Studenstski grad blok 1
Šut za 1 poen 6/10 1/9
Šut za 2 poena 5/9 5/13
Slobodnja bacanja 5/5 1/3
Defanzivni skok 8 3
Ofanzivni skok 2 4
Asistencije 3 0
Prvi meč pravnici su završili pre isteka vremena, organizovani napadi i čvrsta odbana omogućili su im na samom početku značajnu rezultatsku prednost, dok su momci iz Studenjaka ‘živeli’ od šuta za dva poena. Pravnike je razigravao Stamenkovski sa postignutih 13 poena, dok je na suprotnoj strani Krstić čak četiri puta bio uspešan u šutu izvan linije 6,75. Utakmica je otvorena razmenom poena u šutu za jedan, koju je pogotkom za dva prekinuo Krstić iz ekipe Studentskog grada (3:3). Usledila je serija od 7:0 za Union, Stankovski je zabeležio četiri poena, a pratio ga je Blagojević sa tri. Krstić je na kratko uspeo da smanji rezultatski zaostatak pogotkom izvan linije 6,75 (10:5) ali su na suprotnoj strani pravnici vezali tri pogotka za poen i jedan šut za dva (15:5). Ponovo je Krstić košem za dva smanjio razliku a na suptornoj strani istom merom uzratio je Stankovski(17:7). U nastavku meča basketaši Studenjaka još dva puta bili su precizni u šutu za dva, dok je kod pravnika tandem BlagojevićStankovski priveo meč kraju za konačan rezultat 21:11.


Spisak igrača
Pravni fakultet Union FSFV
8 Stankovski 4 Badovinac
10 Bošković 5 Karanović
7 Blagojević 9 Rajković
14 Nikolić
Statistika
Pravni fakultet Union FSFV
Šut za 1 poen 6/13 8/12
Šut za 2 poena 4/9 2/12
Slobodnja bacanja 3/4 0/1
Defanzivni skok 6 6
Ofanzivni skok 3 5
Asistencije 1 3
U neizvesnoj utakmici najefikasniji bio je Blagojević, igrač Uniona sa upisanih 11 poena. Drugi meč je otvorio vezanim koševima za dva (4:0). Potom je Nikolić ofanzivnim skokom došao do prvih poena za FSFV, a zatim polaganjem na obruč upisao još jedan koš. U nastavku se igralo poen za poen do rezultata 10:8 kada su pravnici zatražili tajm-aut. Nakon pauze Rajković je ofanzivnim skokom i pogotkom pod obručem smanjio zaostatak FSFV-a. Na suprotnoj strani Stankovski je bio precizan u šutu sa poludistance,a potom je Blagojević uspešno realizovao polaganje na obruč uz precizno izvedeno slobodno bacanje za 13:9. 42 sekunde pred kraj Karanović je pogotkom izvan linije 6,75 smanjio zaostatak na -2 ali je za pravnike Blagojević oba puta bio precizan za dva poena za krajnji rezultat 17:12.


Spisak igrača
Pravni fakultet Union Beogradska politehnika
8 Stankovski 2 Andrić
10 Bošković 13 Glišić
7 Blagojević 14 Bošković
Statistika
Pravni fakultet Union Beogradska politehnika
Šut za 1 poen 8/10 6/11
Šut za 2 poena 5/13 3/11
Slobodnja bacanja 3/4 0
Defanzivni skok 10 5
Ofanzivni skok 5 1
Asistencije 2 1
Stankovski je sa upisanih 10 poena predvodio pravnike do pobede, dok je na drugoj strani Glišić zabeležio šest poena. Basketaši Uniona su serijom od 3:0 startovali u trećem meču. Bošković je košem za dva prekinuo niz, ali su na suprotnoj strani Stankovski i Blagojević odgovorili pogocima za poen (5:2). Politehničare je razigravao Glišić koševima za nerešen rezultat. Nakon pogotka izvan linije 6,75 za pravnike momci sa politehnike zatražili su tajm-aut, ali je pauza više prijala igračima Uniona, Stankovski je ofanzivnim skokovima i koševima ispod obruča napravio seriju od 2:0 (9:5). Na strani politehničara Bošković je na kratko prekinuo niz protivnika košem sa poludistance, ali su Blagojević (4) i Stankovski (2) brzo uzvratili serijom od 7:0. Nakon što su stekli značajnu rezultatsku prednost baskteši Uniona rutinski su priveli meč kraju pre isteka vremena (21:12).

Nakon tri uzastopna meča i tri pobede igrač Pravnog fakulteta Union, Vukašin Bošković bio je zadovoljn ostvarenim rezultatima. „Došli smo u jačem sastavu nego prošli put, malo je bilo naporno igrati tri meča zaredom ali su utakmice bile dobre i bili smo odmorniji jer nismo imali utakmice pre ovog 3na3 takmičenja,“ zaključio je Bošković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDve pobede ETF-a!
Naredni tekstFilolozi ostali u trci za treće mesto
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.