Treća u nizu pobeda pravnica

844

Pravni fakultet je upisao novu pobedu u okviru četvrtog kola lige Univerziteta u Beogradu nad ekipom Medicinskog fakulteta rezultatom 25:45 (4:4, 6:8, 6:14, 9:19). Pravnice su u trećoj i četvrtoj četvrtini slomile otpor domaćih košarkašica i tako nastavile niz od tri uzastopna trijumfa. Pravnice je sa 13 poena predvodila Jelena Mladenović, dok je najefikasnija kod domaćih bila Cerinc sa 9 postignutih poena.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je bila ona sa najmanje postignutih poena. Odbrane obe ekipe su bile čvrste a napad dekocentrisan. Utakmicu je poenima otvorila Mladenovićeva na asistenciju Jane Stanković. Miladinovićeva i Stošićeva nisu pogodile upućene šuteve te je to iz kontre iskoristila Jana Stanković. Rezultat je bio 0:4 za pravnice. Ekipa Medicinskog fakulteta je do prvog koša došla preko Cerinc koja je pod faulom uspela da postigne 2 poena, međutim slobodno bacanje nije konvertovala. Treba istaći blokadu Čučukove koja nije dozvolila da njena ekipa primi koš. Izgubljene lopte su obeležile ovaj period igre. Jednu izgubljenu loptu je u poene pretvorila Miladinovićeva. Prvi period igre završen je rezultatom 4:4.

U drugu deonicu su oba tima ušla sa mnogo više koncentracije. Čučukova je upisala još jednu blokadu i onda je iz istog napada podelila asistenciju Mladenovićevoj, koja je bila precizna za 4:6. Šut za dva poena uz faul je postignut, ovog puta od strane Milosavljevićeve, koja je pogodila slobodno bacanje. Igralo se koš za koš u ovom delu utakmice. Nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja Milosavljevićeve, trener pravnica je pri rezultatu 8:10 zatražio tajm-aut. 10:10 je bilo nakon koša Miladinovićeve. Izabranice trenera Kneževića su popravile odbranu i nisu primile nijedan koš do kraja poluvremena. Mladenovićeva je još jednom bila precizna i na poluvreme se otišlo prednošću pravnica od 10:12.

U trećoj četvrtini su gostujuće košarkašice slomile otpor devojaka iz Doktora Subotića 8. Jovana Stanković i Jana Stanković su postigle po koš za dva poena, dok domaće igračice nisu mogle da pogode svoje šuteve. Medicinski fakultet je zatražio tajm-aut pri rezultatu 10:16 za pravnice kako bi probao da konsoliduje svoje redove i sustigne rivala. Međutim se to nije dogodilo jer je Jovana Stanković bila precizna van linije 6,75 metara. Trojku je postigla i Mladenovićeva i tada je prednost iznosila 12:22. Igralo se poen za poen kada je trener gostiju zatražio tajm-aut minut pre kraja ove četvrtine. Rezultat je iznosio 16:24. Do kraja ovog dela igre viđena su još dva poena koja je iz ofanzivnog skoka postigla Mladenovićeva promenivši rezultat na 16:26 za pravnice.


Sastavi timova
Medicinski fakultet Pravni fakultet
4 Stošić M. 4 Stanković Jovana
5 Jelić J. 5 Čučukov A.
7 Milosavljević A. 6 Novaković I.
9 Cerinc D. 9 Mladenović J.
10 Civrić D. 11 Stanković Jana
11 Miladinović T. 15 Šaula S.
13 Petru A.
14 Damnjanović A.
15 Bojat A.
Poslednju deonicu je obeležio najveći broj postignutih poena. Čak četiri trojke su pravnice postigle u ovom periodu meča i tako rešile pitanje pobednika. Cerinc je otvorila četvrtinu još jednim košem uz faul i konvertovanim slobodnim bacanjem. Čučukova je preuzela odgovornost i postigla trojku za njen tim. Rezultat je glasio 18:29. Neprecizan šut domaćih iskoristila je dalekometnim hicem Jana Stanković. Sa druge strane je poenima „odgovorila“ Bojatova iz solo prodora. Međutim vezale su pravnice četiri poena preko Čučukove i Jane Stanković te je rezultat iznosio 21:36.  Pod obručem se snašla Milosavljevićeva koja je upisala nova dva poena za svoj tim. Pravnice su bile šuterski raspoložene – Jovana Stanković je pogodila sa poludistance za nedostižnih 23:39 za tim iz Bulevara kralja Aleksandra 67. Utakmicu je koševima za tri, Čučukova privela kraju, a ona je uz Mladenovićevu bila najefikasnija sa takođe 13 poena. Konačan rezultat ovog meča iznosio je 25:45 za ekipu Pravnog fakulteta.
Statistika
Medicinski fakultet Pravni fakultet
Šut za 1 poen 3/13 3/4
Šut za 2 poena 11/28 12/28
Šut za 3 poena 0/9 6/14
Defanzivni skokovi 16 17
Ofanzivni skokovi 9 6
Asistencije 8 14
Blokade / 2
Izgubljene lopte 10 5
Ukradene lopte 2 3
Jelena Mladenović je nakon utakmice istakla trud njenih saigračica, kao i celokupan timski duh koji je zalužan za ovakvu formu ekipe. „Sjajna pobeda. Veoma je važna zbog toga što smo igrale bez kapitena. Bilo je teško s obzirom na mali broj igrača koje smo imali. Ponosna sam na našu igru i ekipu i nadam se da ćemo igrati sve bolje“, prokomentarisala je Mladenovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB