Trči, maskoto, trči!

469

Velika Britanija je dom najpoznatijih događaja u svetu studentskog sport. Svaki ljubitelj univerzitetskog sporta je makar čuo za trku Oksforda i Kembridža koja se svake godine odvija na Temzi. Međutim, ova tema uopšte nije vezana za to. Danas pričamo o najzanimljivijem humanitarnom događaju za koji ste čuli – trka maskota.

Finalni dan USSB

Kao što samo ime kaže, događaj je vrlo jednostavan. Sportisti ili volonteri sa različitih Univerziteta oblače svoje maskote i trude se da liniju cilja pređu prvi. Šta je tu posebno?

Prvo, možete li da zamislite koliko je teško trčati dok ste potpuno obučeni u kostim maskote, trudeći se da držite svoju glavu (glavu maskote) i da budete brzi u isto vreme. Poslušajte jedinu devojku koja je učestvovala ove godine, Katrinu Bas.

  • Veoma je vruće u kostimima i kao što može da se primeti na snimku, nekoliko glava se otkotrljalo u toku same trke.

Drugo, svake godine se prikuplja novac i podiže se svest o drugoj humanitarnoj organizaciji. Ove godine je za fon Alis Ragls prikupljeno 700 funti samo od startnina.

  • Ovo polako postaje tradicija i svake godine je sve popularnije. Imali smo listu čekanja ove godine i iako smo imali dve trke nismo uspeli da primimo sve zainteresovane. Zvanična maskota BUCS, lav Brajan daje savete ostalim maskotama na svom zvaničnom tviter nalogu @BUCSLion.

Možda EUSA ili Srbija organizuju trku maskota. Zašto da ne? Uživajte u sjajnoj atmosferi na prethodnim trkama maskota.

2018

2017

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNajava: Trofej Vidovdan 2018.
Naredni tekstZlatni EUSA medeni mesec
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi