Točaković cepala mrežicu

288

Košarkašice FSFV-a zabeležile su ubedljivu pobedu nad ekipom Farmaceutskog fakulteta rezultatom 60:30 (16:14, 15:2, 8:2, 21:12), u okviru osmog vikenda SUUB lige. Odlična unutrašnja igra, karakteristična za ovu ekipu, eksplozivnost Danijele Točaković i kreativnost Ivane Bošković, bili su ključni faktori za pobedu FSFV-ovki.

Finalni dan USSB

 

Prva četvrtina poslužila je ekipama za “opipavanje pulsa”. Igralo se koš za koš, bilo je i momenata kada su se nizali promašaji na obe strane, ali se u svemu, nijedna ekipa u ovom delu igre nije uspela da kreira osetnu rezultatsku razliku. Točaković je od starta namestila ruku, te postigla 10 poena već nakon prvih 8 minuta igre. Izuzev Boškovićeve koja je “hranila” Točakovićevu upotrebljivim loptama i Gajevićeve koja je u dva navrata pronalazila put do koša, ostatak ekipe je bio neaktivan u ofanzivnim zadacima. Farmaceutkinje su to iskoristile i pogocima koje su postigle Jelovac i Vujanović, održale rezultatski priključak do kraja prvog kvartala.

Već početkom druge četvrtine FSFV-ovke su nametnule svoj ritam i znatno bržom igrom ubrzo stekle dvocifrenu prednost (25:15). U akcijama koje nisu sadržale više od dva-tri poteza, najbolje se snalazila Točaković, koja je sa unutrašnjih pozicija nastavila da zatrpava koš protivnica. Sporo vraćanje na svoju polovinu i sporo postavljanje odbrane farmaceutkinja, dodatno su uticali na stanje na terenu. Ništa bolja situacija nije viđena ni sa ofanzivnog aspekta, jer Farmaceutski fakultet u ovoj deonici nije postigao nijedan poen iz igre. Dobra komunikacija u odbrani vicešampiona, konstantno punjenje reketa i dobra odbrana na perimetru, potpuno su ugušili sve napadačke opcije farmaceutkinja.

Perfektna igra u odbrani nastavljena je i u drugom poluvremenu, što je za rezultat imalo ponovo svega 2 primljena poena. Baković je odradila odličan defanzivni posao sa 3 “krađe” iz kojih su proistekli laki poeni. Uprkos pomenutim koševima iz kontre, napad FSFV-a, odvijao se u znatno sporijem ritmu u odnosu na prethodne dve četvrtine, uz seriju promašaja. No, ni to nije bilo dovoljno farmaceutkinjama da smanje zaostatak i unesu kakvu-takvu rezultatsku neizvesnost. One do kraja treće četvrtine nisu pronašle rešenje za odlično postavljenu odbranu FSFV-ovki.

Sastavi timova
FSFV    Farmaceutski fakultet   
5 M. Ilić 3 D. Vujanović
6 O. Gajević 8 J. Jelovac
7 T. Baković 9 N. Stojković
9 O. Stepanović 10 S. Stanković
11 D. Točaković 11 M. Berbatović
12 V. Divjak 12 J. Elez
13 I. Bošković 27 S. Jovanović
16 Ž. Komezac
Izdanjem u poslednjoj deonici, FSFV-ovke su kompenzovale promašaje iz prethodne četvrtine. Napadačke akcije su ponovo dobile na brzini, praćene kreativnošću Boškovićeve, koja je pravovremenim dodavanjima nastavila da kreira izgledne pozicije i lake poene svojim saigračicama, čime se rezultatska distanca izmeću dve ekipe konstantno povećavala. Takav koncept najviše je odgovarao Točakovićevoj, koja je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu. Elegantnim prodorima, uz pregršt iznuđenih faulova, u potpunosti je razbila protivničku odbranu, overivši ubedljivu pobedu.
Statistika
IME EKIPE    FSFV Farmaceutski fakultet
Poeni 60 30
Šut za 1p 7/12 2/6
Šut za 2p 25/37 14/33
Šut za 3p 1/8 0/3
Of. Skok 7 3
Def. skok 16 14
Asis. 15 5
Blokada 0 0
Iz.lopta 7 15
Uk.lopta 13 2
Najkorisnija igračica na utakmici, Danijela Točaković sa 29 poena, tvrdi da je izdanje u drugoj četvrtini bilo presudno za njenu ekipu. “Pre početka utakmice dogovor je bio da zaigramo agresivno od starta, što se isplatilo posebno u drugoj četvrtini, koja je bila prelomna za našu ekipu”, zaključila je Točaković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTMF pobedom završio polusezonu
Naredni tekstBiološki sigurno protiv hemičara
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.