TMF TROJKAMA PROTIV MATEMATIČARA

802

U okviru 12. kola SUUB lige ekipa Tehnološko-metalurškog fakulteta ubedljivo je savladala ekipu Matematičkog fakulteta rezultatom 83:42(26:7;17:6;23:17;17:12). Najkorisniji igrači iz redova pobednika bili su Mitrović sa ubačena 23 poena i Milovanović koji je dodao 22, dok je na drugoj stani najzapaženiji bio Janković sa 16 poena.

Finalni dan USSB

Nakon uspešno obezbeđenog prvog napada košarkaši TMF-a poveli su rezultatom 3:0 pošto je Juković bio precizan u šutu za tri poena. Na drugoj strani matematičarima nije pošlo za rukom da smanje prednost protivnika, pa su posle defanzivnog skoka TMF-ovci povećali svoju prednost nakon Mitrovićevog uspešnog šuta van linije 6.75(6:0). Prve poene za ekipu Matematičkog fakulteta postigao je Janković sa linije slobodnih bacanja(6:2). Nakon nesportske greške Smiljanića, još veću prednost svojoj ekipi doneo je Milosavljević nakon pogođena oba slobodna bacanja. Iz redova poražene ekipe do kraja ove četvrtine u listu strelaca se upisao još samo Smiljanić, a tačku na prvih osam minuta stavio je Milovanović koji je pogodio šut za tri poena u poslednjim sekundama i svojoj ekipi doneo najveću prednost u dotadašnjem toku meča(26:7).

Drugu četvrinu otvorio je Nikolić koji je nakon atraktivne asistencije Živanića, bio precizan pod košem(28:7). Košarkaši obe ekipe nastavili su u ritmu iz prethodne deonice, pa je TMF i ovoj četvrtini zablistao, dok na drugoj strani matematičari nisu uspeli da nađu adekvatan odgovor na siguran šut protivnika. Milovanović je bio precizan u svakom šutu, te je vezao 7 poena, a u sličnom ritmu igrao je i Juković koji je tri puta bio siguran u šutu sa polu distance(41:11). Na liniji slobodnih bacanja opet se našao Janković koji je i tada oba puta bio precizan, pa je smanjio prednost protivnika, ali ne zadugo, na drugoj strani u poslednjem napadu u prvom poluvremenu pod košem je bio siguran Drobnjak, te je rezultat na semaforu posle dve četvrine bio 43:13 u korist TMF-a.


Sastavi timova
TMF MATEMATIČKI FAKULTET
11 MITROVIĆ A. 6 JANKOVIĆ O.
3 MILOSAVLJEVIĆ L. 7 MIJUŠKOVIĆ I.
18 MILOVANJOVIĆ O. 8 STAMENIĆ N.
13 BOJOVIĆ S. 12 STOJANOVIĆ M.
6 ŽIVANIĆ J. 13 RISTIĆ L.
9 JUKOVIĆ U. 15 TODOROVIĆ M.
23 GRGIĆ B. 16 COLIĆ D.
24 KURČUBIĆ N. 14 SMILJANIĆ N.
22 GAVRILOVIĆ S.
5 DROBNJAK A.
8 NIKOLIĆ A.
2 SAVIĆ M.
Drugo poluvreme otvorio je Stamenić koji je bio precizan pod košem, dok je na drugoj strani u šutu sa poludistance precizan bio Juković(45:15). Milovanović je i u ovoj četvrtini zablistao te je vezao 9 poena i to sve u šutu van linije 6.75. Matematičari su u trećih osam minuta zaigrali sigurnije u napadu, ali ni to nije bilo dovoljno da zaustavi raspoložene košarkaše TMF-a. Mitrović je nakon ukardene lopte pogodio trojku sa 9 metara i svojoj ekipi doneo najveću prednost do tad(63:20). do kraja četvrtine iz redova matematičara u listu strelaca upisali su je Ristić i Mijušković, dok su na drugoj strani precizni bili Milosavljević i Drobnjak koji je kao i u prethodnoj deonici bio precizan u šutu za dva poena u poslednjim sekundama, pa je ekipa TMF-a na minut odmora otišla sa 33 poena prednosti(66:30)

Poslednjih osam minuta košarkašima TMF-a je poslužilo da svoju prednost povećaju, dok su se na drugoj strani matematičari svim silama trudili da izvuku maksimum i smanje prednost protivnika, što im nije pošlo za rukom. Nastavljena je igra u dotadašnjem ritmu, te su košarkaši TMF-a nizali trojke. Mitrović je ubacio dve, dok su Milovanović, Juković i Grgić dodali po jednu. Iz redova Matemtičkog fakulteta sigurni su bili Janković i Stojanović sa po 6 poena, a konačan rezultat postavio je Bojović koji je polovično bio precizan sa linije slobodnih bacanja, te su TMF-ovci slavili rezultatom 83:42.

Statistika
TMF MATEMATIČKI FAKULTET
POENI 83 42
ŠUT ZA 1P 6/10 10/14
ŠUT ZA 2P 13/20 10/28
ŠUT ZA 3P 17/29 4/21
DEFANZIVNI SKOKOVI 27 15
OFANZIVNI SKOKOVI 14 6
UKRADENE LOPTE 10 2
IZGUBLJENE LOPTE 5 4
BLOKADE 2 /
Košarkaš TMF-a i jedan od najzapeženijih igrača ove utakmice Antonije Mitrović istakao je da su dobra odbrana i visok procenat šuta u napadu bili ključ ove pobede. „Zadovoljan sam samim otvaranjem utakmice svoje ekipe.Od samog starta smo nametnuli naš ritam, pa smo na taj način kontolisali utakmicu do samog kraja i na kraju zasluženo slavili. Poželeo bih puno sreće Matematičkom fakultetu u nastavku sezone i mojim momcima bih poželeo da nastave sa dizanjem forme i zahvalion bih se Sportindeksu što je ispratio ovu utakmicu do samog kraja“, izjavio je Mitrović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinski korak bliži polufinalu!
Naredni tekstFON posle preokreta do nove pobede
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.