TMF rutinski do polufinala

401

Košarakši Tehnološko-metalurškog fakulteta su pobedili ekipu Saobraćajnog fakulteta rezultatom 70:57 (24:17, 17:17, 19:15, 10:8) i tako se plasirali u polufinale lige Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu. Utakmicu su bez ikakve dileme obeležili igrači TMF-a koji su pod dirigentskom palicom Nikole Jovića, od početka do kraja sa manjim oscilacijama rutinski priveli meč u svoju korist.

Finalni dan USSB

Početak utakmice je u potpunosti pripao igračima TMF-a koji su angažovanom igrom u oba pravca napravili seriju od 12:0. Najzaslužniji za ovakav start bio je Pejović sa sedam poena, dva defanzivna skoka i dve ukradene lopte, a pored njega doprinos su dali i Pejčinović sa četiri i Milosavljević sa tri poena. U tom periodu igrači Saobraćanog fakulteta su pogodili samo jedan koš faul, uz šut iz igre 1/8, a precizan je bio Jovanovski. Do kraja četvrtine saobraćajci su popravili procente, pogađali su Đokić, Košević i Cvetković, a to je rezurtilalo da na prvi mini odmor odu sa samo sedam poena u minusu 17:24. Rapoloženi Pejović završio je ovu četvrtinu sa 10 poena.

Sastavi
                             TMF                  Saobraćajni fakultet 
Vujović V.  Ćirović V. 
Vagner M.  Jovanoviski N. 
Mitrović A.  Mrđa P. 
Milosavljević L.  Nešković M. 
Živanić J.  Božić M. 
Bojović S.  Makić J. 
Janaćković J.  Mristov D. 
Stevanović A.  Vuković S. 
Janković D.  Cvetković A. 
Gavrilović S.  Đokić L. 
Pejović Đ.  Košević S. 
Pejčinović P.   
Za razliku od furioznog otvaranja utakmice izabranici Jovića su u nastavku počeli da forsiraju šut za tri poena, što im se nije isplatilo jer su šutirali 0/7, kao i da igraju bez ikakve ideje u napadu. Sa druge strane košarkaši sa Voždovca su nastavili u ritmu s početka prve četvrtine pa nisu iskoristili lošiju igru TMF-a kako bi se dodatno približili i učinili meč zanimljiviji u nastavku. Ovaj period je završen nerešenim rezultatom 17:17, a u moru promašaja pogađali su Milosavljević, Živanić, Pejčinović, Jovanovski i Makić.

U uvodnim minutima drugog poluvremena viđen je najlepši potez na ovom meču, a to je zakucavanje Bojovića posle ukrdene lopte Pejčinovića za 43:34, što su ujedno bili i prvi poeni TMF-a u drugom poluvremenu posle tri startna promašaja. Sa druge strane košarkaši Saobraćajnog fakulteta su ovaj period igre započeli trojkom Jovanovskog. I ako je početak poluvremena obećavao dinamičan nastavak, do kraj trećeg dela obe ekipe su se vratile nepovezanoj igri sa dosta izgubeljenih lopti, čak 12 na obestrane. Na kraju rezultat posle pola sata igre iznosio je 60:49.

Poslednja četvrtina donosi najlošiju igru pa samim tim je bila i najnefikasnija sa svega 18 poena uz poražavajući šut iz igre 2/14 za TMF i 2/11 za Saobraćajni. U ovoj četvrtini pogađali su Pejčinović za TMF i Košević za saobraćani, dok su ostali bili aktivni udrugim delovima statistike. Na kraju zaslužena pobeda ekipe TMF-a rezultatom 70:57.

Statistika
                        TMF Saobraćajni fakultet Poeni  70 57 Šut za 1p  17/26 17/32 Šut za 2p  19/22 14/35 Šut za 3p  5/27 4/20 Defanzivni skokovi                       10                       16 Ofanzivni skokovi   8 6 Asistencije  2 5 Blokade  1 1 Izgubljene lopte  5 2 Ukradene lopte  4 6 

Vlasnik najlepšeg poteza na meču i stub odbrane TMF-a Bojović izneo je svoje utiske posle plasmana u polufinale. ” Dobro smo otvorili meč serijom od 12:0 i tu smo se malo opustili pošto smo sbe već videli u polufinalu. U nastavku meča kapiten je podviknuo tako da nismo dozvolili da uđemo u neku neizvesnu završnicu. Mi smo familija mi ginemo jedni za druge, tako da se nadam da će mo u polufinalu odigrati još bolje, koji god protivnik da nam dođe,” istakao je Bojović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsalerke RGF-a osvojile treće mesto!
Naredni tekstFON je u polufinalu!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.