TMF pobedio i pored „žutih minuta“

397

U okviru desetog kola SUUB lige košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta savladali su kolege sa Fakulteta bezbednosti rezultatom 61:44 (20:10, 15:9, 17:11, 9:14). Najefikasniji u ekipi pobednika bio je Juković sa 12 poena, dok je u ekipi Fakulteta bezbednosti Pejić ubacio isti broj poena.

Finalni dan USSB

TMF je bolje otvorio ovaj susret preko raspoloženog Milosavljevića i njegove dve trojke sa osam metara. U drugoj ekipi raspoložen je bio Bozičković i svojim poenima je održavao svoju ekipu u životu. Ekipa Fakulteta bezbednosti je najviše problema imala na skoku, kako u odbrani tako i u napadu. Ekipa TMF-a je i pored lošeg procenta šuta uspevala da opet postavi napad posle ofanzivnog skoka. Obe ekipe su imale problem sa šutom tokom prvog poluvremena, bezbednjaci su zato imali dvostruki problem jer poene nisu mogli da nađu ni preko reketa. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 20:10 za ekipu TMF-a.

Sastavi timova
Fakultet bezbednosti Tehnološko-metalurški fakultet
Pejić 11 Milosavljević 3
Dukić 21 Mitrović 11
Popović 2 Milovanović 12
Petrović 3 Juković 6
Bozičković 8 Gavrilović 22
Marković 16 Savić 2
Jović 34 Nikolić 8
Vukčević 7 Drobnjak 5
Tajić 15 Grgić 42
Pavlović 23 Priljeva 41
Kurčubić 43
Kern 40

Krizu u napadu ekipe TMF-a protivnik nije iskoristio na pravi način. I u odbrani ekipa TMF-a je imala probleme ali daleko manje nego u napadu. Kada se probudio Mitrović probudila se i njegova ekipa. Pored lošeg procenta šuta iz igre on je doneo i veliku energiju u odbrani. Iz toga njegova ekipa je poene nalazila u tranzicionim napadima i još uvek gurala loptu pod koš Gavriloviću. Nastavile su obe ekipe mnogo da greše i da jedna drugoj poklanjaju lopte. Napadi su delovali neorganizovani i uglavnom je jedan igrač solirao i donosio poene. Na poluvremenu rezultat je bio 35:19 za ekipu TMF-a.

Drugo poluvreme je otvorio Mitrović sa sjajnim prodorom koji je realizovao uz faul i time dodao još jedan poen. Potom je svoje prve poene postigao Juković preko svojih razornih prodora. Timska igra nije mogla da se vidi osim na momente u ekipi TMF-a. Bezbednjaci su pokušavali da linije za tri poene ali jednostavno ovo nije bilo njihovo veče. Protivnik je nastavio da ih napada kroz reket i to je donosilo poene. Rezultat je bio 52:30 na kraju treće deonice.

Statistika
Statistika Fakultet bezbednosti Tehnološko-metalurški fakultet
3 poena 3/12 7/30
2 poena 10/25 15/25
1 poen 9/11 4/12
Defanzivni skokovi 20 20
Ofanzivni skokovi 8 10
Ukradene lopte 4 6
Izgubljene lopte 10 9
Asistencije 8 11
Blokade / 3

 

Poslednjih osam minuta publici u hali “Radivoj Korać” nije donelo  mnogo. Niko od igrača nije imao energije, nisu uspevali da kazne greške protivnika ni na jednoj strani. Šut je proradio ekipi Fakulteta bezbednosti tek tri minuta pre kraja ali bilo je prekasno. Mitrović je uspeo sa svojim lakim poenima da odrđi prednost svoje ekipe I obezbedi još jednu pobedu. Na kraju utakmice rezultat je bio 61:44 u korist TMF-a.

 

Nakon utakmice sa nama je svoje utiske podelio košarkaš pobedničke ekipe Ognjen Milovanović: “Sviđa mi se novi format takmičenja jer ima više utakmica. Ovu utakmicu je presudila treća deonica. Tada smo ušli jako sa odbranom i preko kontri stekli sigurnu prednost. Borimo se za prvo mesto u grupi i ako imamo prostora za kiks. Ja očekujem prolaz dalje i naravno titulu” sumirao je Milovanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF bolji od Matematičkog fakulteta
Naredni tekstFON opravdao ulogu favorita
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.