TMF -ov preokret u režiji Kovačevićeve

80

Sjajna igra Natalije Spajić koja je postigla 28 poena nije bila dovoljna za pobedu Fakulteta političkih nauka u petom kolu SSUB lige. Bolji od politikološkinja bio je Tehnološko-metalurški fakultet i slavio rezultatom 48:41 (13:16, 10:13, 17:2, 8:10). Najzaslužnija za trijumf TMF-a bila je Jelena Kovačević sa 18 poena.

Statistika

Ekipa FPN -a znatno je bolje otvorila meč. Natalija Spajić je šutevima sa distance i prodorima održavala prednost svoje ekipe, postigavši 12 od ukupno 16 poena FPN-a u prvoj četvrtini. Najveća prednost ekipe u plavoj opremi tokom prve četvrtine iznosila je +6 (15:9) ali je zahvaljujući poenima Tamare Repac i Kovačevićeve na drugoj strani, prednost prepolovljena pred nastavak druge četvrtine. U drugom kvartalu je ponovo proradio napadački arsenal Spajićeve, koja je u odbrani imala adekvatnu saradnju sa ostatkom tima,  te je prednost vraćena na +6. Prodori Tamare Repac, kao i mirna ruka Kovačevićeve sa linije penala, nisu bili dovoljni za rezultatski preokret do kraja prvog poluvremena, tako da je FPN u treću četvrtinu ušao sa prednošću – 29:23.

U nastavku utakmice odnos snaga na terenu se potpuno promenio. Serijom 8:0 koju je otvorila Jankovićeva, a nastavila Kovačevićeva, košarkašice TMF -a uspevaju da preokrenu rezultat (31:29). Najbolja igračica FPN –a, Spajićeva bila je potpuno zatvorena, kao i svi prilazi košu, tako da je ekipa Fakulteta političkih nauka u ovom delu igre svedena na samo dva poena. TMF –ovke su odlično branile šut spolja, tako da protivnice nisu uspevale da izgrade čiste šuteve za tri poena, što je za posledicu imalo seriju loših rešenja u napadu, koju je nakon više od pet minuta prekinula Nikolićeva. Ipak njeni poeni nisu uspeli da vrate FPN -ovke na kolosek, jer je tim u narandžastim dresovima preko Grujićeve i Jovanovićeve u poslednjoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti (35:46), čime je pitanje pobednika bilo praktično rešeno. Spajićeva je u finišu meča nakon desetominutnog “posta” konačno pogodila par šuteva, ali njen solo performans od 28 poena nije bio dovoljan za izbegavanje poraza.

Sastavi timova

Jelena Kovačević, najbolja igračica TMF -a na večerašnjem susretu, izjavila je da njena ekipa ubuduće mora ozbiljnije da poradi na odbrani.

“Drago mi je što smo uprkos slabijem izdanju u prve dve četvrtine uspele da preokrenemo rezultat i stignemo do pobede. Njihova najbolja igračica nam je zadavala probleme u odbrani, ali smo u nastavku odigrale bolju odbranu i ubrzale igru u napadu, što nam je donelo trijumf”, ističe Kovačevićeva.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON neizlečiv za Medicinski
Naredni tekstTrojka Bergama za pobedu Medicine
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.