TMF nastavio pobednički niz

657

Košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta su pobedili ekipu Šumarskog fakulteta rezultatom 74:62 ( 22:15, 14:10, 19:17, 17:20) u okviru petog vikenda SUUB lige. Meč je protekao bez rezultatske neizvesnosti, te je ekipa TMF-a posle lošijeg starta vrlo brzo preuzela stvari u svoje ruke i rutinski privela meč kraju.

 

Ekipa TMF-a je u ovaj meč ušla kao izraziti favorit i tu ulogu je opravdala odličnom igrom, pre svega u tranziciji. Posle uvodnih minuta prve četvrtine u kojoj je ekipa Šumarskog fakulteta pogodila šest od sedam šuteva i povela sa 15:12, košarkaši TMF-a su zaigrali znatno čvršću odbranu . Najzaslužniji za ovu prednost Šumara  bili su Marić i Šakotić koji su i postigli sve poene. Čvršća iga TMF-a, pre svega u odbrani, je dovela do toga da Šumari više ne ostaju sami na šutu ili su šutirali iz neizgrađenih pozicija, pa do kraja četvrtine više nisu postigli ni jedan poen. Njihove promašene šuteve pokupio je Pejović, a u napadu su pogađali Bojović, Stevanović i Gavrilović, tako da je ekipa TMF-a na kraju četvrtine prešla u vodstvo od 22:15.

Drugu četvrtinu je obeležio veliko broj izgubljenih lopti na obe strane, čak osam, i u tom „festivalu“ grešaka bolje su se snašli igrači TMF-a koji su na kraju druge četvrtine  povećali prednost. Igrači TMF-a imali su  šest ukradenih lopti u ovom periosu, samim time i šest napada više, koje nisu iskoristili u potpunosti. Glavni razlog toga je što u napadu nisu imali ideju pa su uzeli čak devet šuteva za tri poena a pogodili samo tri. Sa druge strane ekipa Šumarskog fakulteta je držala priključak odličnim procentima šuta iz igre, preko 50%, pa se na veliki odmor otišlo sa 36:25 u korist TMF-a.

Sastavi timova
                            TMF                      Šumarski fakultet
2.Mitrović A. 0.Stojić L.
 3.Milosavljević  I. 2.Bajić D.
8.Bojović S 3.Basta V.
10.Janićijević A. 6.Petrović V.
12.Stevanović A. 7.Pribić N..
22.Gavrilović S. 8.Marijanović Ž
33. Pejović Đ. 9.Petrović N.
13.Šakotić S.
14.Vukomanović U.
11.Marić
Treću period igre su obeležili, bez ikakve dileme, igrači TMF-a koji su praktično bez greške odigrali u napadu uz samo dva promašaja iz igre, dok su sa druge strane malo lošije odigrali u odbrani pa im je ekipa Šumarskog fakulteta dala 17 poena. Najraspoloženiji za igru bili su Janićijević sa sedam poena i Gavrilović sa asistencijom, ofanzivnim skokom, ukradenom loptom i blokadom. Sa druge strane najraspoloženiji za igru bio je, bez sumnje najbolji igrač Šumarskog fakulteta, Marić sa šest poena, dva ofanzivna skoka ali i dve izgubljene lopte. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 55:42 za TMF.

Statistika
                  TMF Šumarski
Poeni 74 62
Šut za 1p 4/6 6/13
Šut za 2p 20/27 19/29
Šut za 3p 10/29 6/15
Defanzivni skokovi                      10                     15
Ofanzivni skokovi 4 9
Asistencije 7 3
Blokade 1 1
Izgubljene lopte 6 9
Ukradene lopte 8 4

Poslednjih osam minuta proteklo je u lošim odbranama obe ekipe pa je tako ova četvrtina bila najefikasnija sa 37 poena. U ovom periodu u ekipi TMF- svaki pojedinac je dao doprinos a najbolji je bilo Stevanović koji je postigao četiri poena od toga jedan koš posle najlepše akcije na meču kada mu je Milosavljević bacio loptu na alej-up. Sa druge strane bolji od ostalih bili su Marijanović sa šest poena i defanzivnim skokom i Šakotić sa četiri poena, asistencijom i defanzivnim skokom. Na kraju  pobeda TMF-a rezultatom 74:62.

Jedan od zapaženijih igrača, u timskoj pobedi TMF-a, Janićijević je izneo svoje utiske o još jednoj pobedi u nizu. „ Dobrim protokom lopte i odbranom smo nadomestili večerašnju kraću rotaciju i na određeni kvalitet koji posedujemo rutinski smo priveli meč kraju i pobedili“, istakao je Janićijević.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstZlatna karatiskinja Jovana Preković
Naredni tekstPolitehnika bez izmene do pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.