TITULA OSTAJE NA FSFV-U!

1562

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladali su Pravni fakultet rezultatom 3:1 (25:21, 25:19, 19:25, 26:24) i tako odbranili titulu u Ligi Univerziteta u Beogradu. MVP finalnog duela bio je Aničić sa postignutih 15 poena, a dva poena manje osvojio je Zugić. Sa druge strane najefikasniji bili su Cekić (12 poena) i Marjanović sa 10 poena.

Finalni dan USSB

Finalni okršaj počeo je servisom kapitena FSFV-a Zornića i realizovanim prvim tempom Dabića koji je brzo bio spreman i u bloku, pa je FSFV poveo rezultatom 3:1. Marjanović je poentirao za Pravni fakultet, ali nakon poena Derikonjića, Zugić je upisao as, a Pravni zatražio prvi tajm-aut (9:5). Kratka pauza nije poremetila Zugića koji je osvojio još jedan poen sa linije devet metara (10:5), a onda je usledila serija pravnika. Banduka i Cekić odservirali su as, dok je FSFV više grešio i zatražio je predah (11:10). U nastavku se igralo poen za poen –  za Pravni su uspešno napadali Banduka i Đorđević, a za FSFV Marinović, Aničić, Dabić i Zugić koji je upisao svoj treći as za prednost (18:16) koju je FSFV sačuvao i duplirao do kraja seta. Pravni je pokušao još jednim tajm-autom da preseče ritam protivnika, ali Aničić je preciznom dijagonalom iz zone dva realizovao dizanje iza glave tehničara Zornića i obezbedio prvu set loptu svom timu (24:21). Banduka je u sledećem napadu smečovao u aut te je FSFV napravio prvi korak ka zlatnoj medalji (25:21).

Momentum je bio na strani Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji je na startu drugog perioda igre poveo rezultatom 5:0. Ujednačena igra viđena je u nastavku, ali uspeo je FSFV da sačuva stečenu prednost i primora protivnika da zatraži drugi tajm-aut (13:7). Pravni nije uspeo da se vrati u poenterski ritam, dok je FSFV rutinski priveo set kraju. Đorđević je upisao jedini as za Pravni fakultet (12:19), Aničić je smečovao po prstima protivničkog bloka za 22:15, a onda je usledila razmena grešaka iz igre i sa linije devet metara. Drugi set otišao je na stranu FSFV-a rezultatom 25:19, a poslednji poen pripao im je zbog greške u postavi pravnika.


Sastavi timova

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Pravni fakultet

5 Zornić S. 10 Kozić V.
8 Krsteski M. (L) 15 Obrenović N. (L)
2 Aničić Z. 3 Cekić B.
3 Derikonjić I. 5 Dragić N.
4 Radić S. 6 Komlenski M.
6 Zugić N. 7 Đorđević N.
9 Marinović L. 8 Banduka N.
10 Terzić M. 9 Trajković Đ.
12 Dabić M. 14 Marjanović P.
15 Radovanović M.
17 Radovanović V.
11 Petrović M.
Rezultatska prednost prelazila je sa jedne na drugu stranu sve do sredine treće deonice. Izjednačena su bila oba tima – postigla su po 8 poena iz igre, FSFV je pobedio u asevima 4:0, a Pravni fakultet je igrao bolje u bloku (5:1). Jedini blok za FSFV u ovom delu igre postigao je Marinović zaustavivši napad Kozića za 11:9. Cekić je prvim tempom doveo Pravni na poen zaostatka (12:13), a nakon greške Marinovića usledilo je i izjednačenje (13:13). Cekić i Marjanović odveli su Pravni na +2 (15:13), dok je FSFV tajm-autima pokušao da poremeti protivnika. Pravnici su sveli greške na minimum, a FSFV je ispao iz napadačkog ritma i tako olakšao protivniku da smanji zaostatak u setovima. Preciznim napadom Marjanovića, meč je otišao u četvrti set (25:19).

Igralo se poen za poen i na startu četvrtog perioda igre, a nakon napada Derikonjića i greške Marjanovića za vođstvo FSFV-a rezultatom 9:7, Pravni je zatražio tajm-aut. Cekić je dobrim servisima pomerio prijem protivnika, a Banduka izjednačio na 12:12. Međutim, pogrešio je Cekić, a Dabić je bio precizan sa servis linije i primorao pravnike da zatraže pauzu (14:12). Upisao je svoj drugi as u nastavku, a pridružio mu se i Aničić (17:13). Kozić je bio uspešan na mreži i uz greške FSFV-a Pravnom omogućio još jedno izjednačenje (18:18). Seriju od tri poena Pravnog presekao je FSFV tajm-autom, a pajp Zugića označio je početak kraja ovog susreta (19:21). Aničić je doneo prvu meč loptu FSFV-u (24:23), ali Marinović nije bio precizan na servisu (24:24). Zugić je izblokirao napad Marjanovića za 25:24, dok je u sledećem napadu Banduka poslao smeč iza servis linije, a FSFV na najviše postolje (26:24).

Statistika

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Pravni fakultet

Poeni iz igre 36 30
Greške iz igre 20 24
As servis 12 7
Servis greške 24 15
Poeni iz bloka 8 8
Kapiten Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Saša Zornić, izneo je svoje utiske nakon finala. „Utakmica je bila jako dobra, dominirali smo u prvom i drugom setu. U trećem smo se malo opustili i to je taj najteži poslednji set koji treba da se dobije. Ekipa je odlična, svaka čast protivniku, dobro su se borili. Dobro su nam poznati iz finala od prošle godine. Naša ekipa je ove godine pojačana, imamo dva momka iz Partizana koja su nam pomogla“, rekao je Zornić.

Kpiten Pravnog fakulteta Vladimir Kozić, ponosan je na uspehe svoje ekipe. „Čestitao bih ekipi FSFV-a na osvojenoj tituli. Oni su važili za favorite i pre početka takmičenja. Dovoljno je pogledati njihov sastav i zna se zašto su favoriti. Želim da čestitam svojoj ekipi na najlepšoj sezoni u studentskom sportu. Bili smo hendikepirani neigranjem možda dva najbolja igrača. Čestitam organizatorima, liga je iz godine u godinu bolja i mogu da kažem da je Pravni od jednog fakulteta koji nije važio za odbojkaški fakultet, za ove četiri godine uspeo da osvoji jednu bronzanu, dve srebrne i jednu zlatnu medalju. Time smo Pravni iz ponora vratili u vrh studentske odbojke“, izjavio je Kozić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDupla kruna učiteljica!
Naredni tekstSingidunum jači od Veterine
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.