Timska igra doktorki za istorijsko finale

1149

  Odbojkašice Medicinskog fakulteta su napravile još jedan istorijski korak i pobedom nad ekipom Ekonomskog fakulteta rezultatom 3:2 (25:16, 26:28, 26:24, 22:25, 15:11), plasirale se u svoje prvo finale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. U izjednačenoj utakmici doktorke su imale više energije i koncentracije u ključnim trenucima i zasluženo su došle do istorijske pobede. 

Finalni dan USSB

Krenule su doktorke sigurno, koncentrisano, energično i uz taktove himne Lige šampiona vrlo brzo došle do prednosti u setovima. Igrao se poen za poen sve do rezultata 10:10 kada ekipa Medicinskog fakulteta pravi odlučujuću seriju od 7:1. Glavne protagonistkinje ove serije bile su kapiten Milenkovićeva i primač Kovačevićeva sa po dva uspešna napada. Na drugoj strani najefikasnija je bila Bjelica sa četiri poena, ali i četiri greške tako da je poništila sve ono dobro što je uradila u napadu. Na kraju rezultat ovog seta je iznosio 25:16. 

Sastavi timova
                  Medicinski fakultet    Ekonomski fakultet 
Pejčin V.  Lazarević K. 
Kovačević M.  Radmilović J. 
Vitas M.  Janković T. 
Pejčin I.  Ćurać J. 
Savić J.  Đurović J. 
Kecman N.  Tomić A. 
Milenković S.  Buha S. 
Mamontov D.  Bjelica M. 
Baltić T.  Žeravica J. 
Obradović K.  Damljanović D. 
Manojlović S.   
Cvetković N.   
Stanišić T.   
Đorđević I.   
 

Nastavak donosi najveću i najneizvesniju borbu, ali i prekid meča, na pet minuta, zbog navijača EKOF-a koji je sišao na teren pretio glavnom sudiji i simulirao da ga je drugi sudija udario padnuvši na teren. Krenule su popularne Foke znatno angažovanije i to je rezultiralo boljim startom, povele su sa 6:3, a vesnici bolje igre bile su kapiten Lazarevićeva i priamč Buha. Odgovorile su odbojkašice Medicine snažno i serijom od 7:1 prelaze vođstva, koje su postepeno uvećavale sve do rezultata 23:17. Tada je ekipa Ekonomskog fakulteta podigla svoj nivo igre i neverovatnom serijom od 11:3 dolaze do preokreta i izjednačenja u setovima. Ovaj period igre obeležile su i dve ne iskorišćene set lopte doktorki. Najefikasnija kod Medicine bila je Milenkovićeva sa četiri poena. 

Treći set je takođe obeležila drama i žestoka borba, međutim početak nije nagoveštavao tako nešto pošto su ekonomistkinje krenule furiozno serijom od 8:0. Centralna figura ovako dobrog starta bila je tehničar Ćuraćeva sa četiri postignuta poena, tri asa i jednim kuvanjem. Doktorke se nisu predavale i polako su krckale prednost protivnica da bi pri rezultatu 14:13, za EKOF, napravile  pet vezanih poena i po prvi put došle do prednosti u ovom setu od 18:14. Do kraja ovog perioda igre bila je rezultatska klackalica u kojoj su više koncentracije imale odbojkašice Medicinskog fakulteta, a do ponovnog vođstva u setovima došle su poenima Kovačevićeve i blokom Vitasove. Konačan rezultat seta iznosio je 26:24. 

Uvodni period četvrtog dela igre obeležile su serije poena, gde su kao i u prethodnom bolje startovale popularne Foke, koje su povele sa 8:2. Međutim, doktorke su ponovo pokazale karakter i došle su do preokreta 18:14. Najzapaženije u ovom delu igre bile su Radmilovićeva sa tri bloka i dva prva tempa i Kovačevićeva sa tri uspešna napada. Završnica je ponovo protekla u rezultatskoj neizvesnosti gde su ekonomistkinje imale više sreće i došle do ponovnog izjednačenja u setovima.  

U odlučujući pet set bolje su ušle doktorke poenima Milenkovićeve Cetkovićeve za četiri nula. Uzvratile su odbojkašice Ekonomskog fakulteta i dolaze do izjednačenja 6:6. Usledio je ključni period u kojem je Kovačevićeva u seriji od 4:0 poentirala posle najdužeg poena na meču i tako ulila dodatno samopouzdanje svojim saigračicama . Do kraja utakmice ekipa Ekonomskog fakulteta nije uspela da se vrati u meč, a poenom Cetkovićeve  odbojkašice Medicinskog fakulteta počele su da slave istorijski uspeh, plasman u finale. Konačan rezultat seta iznosio je 15:11. 

Statistika
      Medicinski fakultet  Ekonomski fakultet 
Poeni iz igre  58  54 
Poeni iz bloka                        8  6 
As servis  12  9 
Servis greške                          10  9 
Greške iz igre                          25                            27 

Fantastični primač ekipe Medicinskog fakulteta Natalija Cvetković presrećna zbog istorijskog uspeha i plasmana u prvo finale Studenske lige iznela je svoje utiske. “Ovo je istorijski uspeh za našu ekipu, pre sezone nismo očekivali da ćemo stići do same završnice, srećne smo i ponosne jedne na druge kao i na naše navijače koji su nas bodrili tokom cele sezone. U finale ulazimo rasterećeno, ali naravno sa ciljem da osvojimo prvo mesto, jer mislim da smo dosadašnjim igrama pokazale da smo vredne zlatnog odličija. Čestitam ekipi ekonomskog fakulteta na odličnoj utakmici i velikoj borbi,” naglasila je Cvetkovićeva. 

Na drugoj strani kapiten ekipe Ekonomskog fakulteta Katarina Lazarević iscrpljena posle napornog meča i poraza iznela je svoj ugao viđenja iste. ” Šta reći posle ovakve utakmice i poraza, jednostavno u tom trenutku su devojke sa Medicinskog fakulteta bile bolje i zasluženo došle do finala. Mi se okrećemo utakmici za treće mesto i nadam se da ćemo tada pružiti još bolju partiju nego večeras,” rekla je Lazarevićeva. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON silovito do zlata!
Naredni tekstFSFV na krilima Vasićeve i Marčetićeve do finala
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.