Timska igra doktorki za istorijsko finale

712

  Odbojkašice Medicinskog fakulteta su napravile još jedan istorijski korak i pobedom nad ekipom Ekonomskog fakulteta rezultatom 3:2 (25:16, 26:28, 26:24, 22:25, 15:11), plasirale se u svoje prvo finale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. U izjednačenoj utakmici doktorke su imale više energije i koncentracije u ključnim trenucima i zasluženo su došle do istorijske pobede. 

Krenule su doktorke sigurno, koncentrisano, energično i uz taktove himne Lige šampiona vrlo brzo došle do prednosti u setovima. Igrao se poen za poen sve do rezultata 10:10 kada ekipa Medicinskog fakulteta pravi odlučujuću seriju od 7:1. Glavne protagonistkinje ove serije bile su kapiten Milenkovićeva i primač Kovačevićeva sa po dva uspešna napada. Na drugoj strani najefikasnija je bila Bjelica sa četiri poena, ali i četiri greške tako da je poništila sve ono dobro što je uradila u napadu. Na kraju rezultat ovog seta je iznosio 25:16. 

Sastavi timova
 

Nastavak donosi najveću i najneizvesniju borbu, ali i prekid meča, na pet minuta, zbog navijača EKOF-a koji je sišao na teren pretio glavnom sudiji i simulirao da ga je drugi sudija udario padnuvši na teren. Krenule su popularne Foke znatno angažovanije i to je rezultiralo boljim startom, povele su sa 6:3, a vesnici bolje igre bile su kapiten Lazarevićeva i priamč Buha. Odgovorile su odbojkašice Medicine snažno i serijom od 7:1 prelaze vođstva, koje su postepeno uvećavale sve do rezultata 23:17. Tada je ekipa Ekonomskog fakulteta podigla svoj nivo igre i neverovatnom serijom od 11:3 dolaze do preokreta i izjednačenja u setovima. Ovaj period igre obeležile su i dve ne iskorišćene set lopte doktorki. Najefikasnija kod Medicine bila je Milenkovićeva sa četiri poena. 

Treći set je takođe obeležila drama i žestoka borba, međutim početak nije nagoveštavao tako nešto pošto su ekonomistkinje krenule furiozno serijom od 8:0. Centralna figura ovako dobrog starta bila je tehničar Ćuraćeva sa četiri postignuta poena, tri asa i jednim kuvanjem. Doktorke se nisu predavale i polako su krckale prednost protivnica da bi pri rezultatu 14:13, za EKOF, napravile  pet vezanih poena i po prvi put došle do prednosti u ovom setu od 18:14. Do kraja ovog perioda igre bila je rezultatska klackalica u kojoj su više koncentracije imale odbojkašice Medicinskog fakulteta, a do ponovnog vođstva u setovima došle su poenima Kovačevićeve i blokom Vitasove. Konačan rezultat seta iznosio je 26:24. 

Uvodni period četvrtog dela igre obeležile su serije poena, gde su kao i u prethodnom bolje startovale popularne Foke, koje su povele sa 8:2. Međutim, doktorke su ponovo pokazale karakter i došle su do preokreta 18:14. Najzapaženije u ovom delu igre bile su Radmilovićeva sa tri bloka i dva prva tempa i Kovačevićeva sa tri uspešna napada. Završnica je ponovo protekla u rezultatskoj neizvesnosti gde su ekonomistkinje imale više sreće i došle do ponovnog izjednačenja u setovima.  

U odlučujući pet set bolje su ušle doktorke poenima Milenkovićeve Cetkovićeve za četiri nula. Uzvratile su odbojkašice Ekonomskog fakulteta i dolaze do izjednačenja 6:6. Usledio je ključni period u kojem je Kovačevićeva u seriji od 4:0 poentirala posle najdužeg poena na meču i tako ulila dodatno samopouzdanje svojim saigračicama . Do kraja utakmice ekipa Ekonomskog fakulteta nije uspela da se vrati u meč, a poenom Cetkovićeve  odbojkašice Medicinskog fakulteta počele su da slave istorijski uspeh, plasman u finale. Konačan rezultat seta iznosio je 15:11. 

Statistika

Fantastični primač ekipe Medicinskog fakulteta Natalija Cvetković presrećna zbog istorijskog uspeha i plasmana u prvo finale Studenske lige iznela je svoje utiske. “Ovo je istorijski uspeh za našu ekipu, pre sezone nismo očekivali da ćemo stići do same završnice, srećne smo i ponosne jedne na druge kao i na naše navijače koji su nas bodrili tokom cele sezone. U finale ulazimo rasterećeno, ali naravno sa ciljem da osvojimo prvo mesto, jer mislim da smo dosadašnjim igrama pokazale da smo vredne zlatnog odličija. Čestitam ekipi ekonomskog fakulteta na odličnoj utakmici i velikoj borbi,” naglasila je Cvetkovićeva. 

Na drugoj strani kapiten ekipe Ekonomskog fakulteta Katarina Lazarević iscrpljena posle napornog meča i poraza iznela je svoj ugao viđenja iste. ” Šta reći posle ovakve utakmice i poraza, jednostavno u tom trenutku su devojke sa Medicinskog fakulteta bile bolje i zasluženo došle do finala. Mi se okrećemo utakmici za treće mesto i nadam se da ćemo tada pružiti još bolju partiju nego večeras,” rekla je Lazarevićeva. 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON silovito do zlata!
Naredni tekstFSFV na krilima Vasićeve i Marčetićeve do finala
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.